Dalmacija Dubrovnik

posvađani sinovi neretve

Policija privela organizatora prosvjeda kraj Opuzena zbog prijetnje smrću

posvađani sinovi neretve

13:08:  Prosvjed Građanske inicijative Sinovi i kćeri Neretve na pješačkom prijelazu na magistrali u Podgradini okončan je privođenjem organizatora Ive Matičevića. Policija ga je privela na kriminalističku obradu ne zbog blokade prometa već prijetnje smrću koju je uputio donedavnom članu o administratoru Građanske inicijative Sinovi i kćeri Neretve, Nikici Bjeliš.

Bjeliš je nedavno napustio Građansku inicijativu jednako kao i dr. Ksenija Kaleb i Ivana Bebić, majka tragično preminulog devetogodiošnjeg dječaka Gabrijela Bebića zbog čije smrti je facebook grupa i osnovana. Da nešto ne štima sa ovom Građanskom inicijativom potvrdio je i ovaj prosvjed na kojem se pojavilo tek pet članova.

Ranije:

Tek nekolicina članova Građanske inicijative "Sinovi i kćeri Neretve“ koja traži poboljšanje zdravstvene zaštite prosvjedovalo je u subotu ujutro nedaleko od Opuzena.

Prosvjeduje pet aktivista predvođenih Ivom Matičevićem, koji s vremena na vrijeme prelaze preko pješačkog prijelaza na magistrali pokušavajući tako ometati promet.


Inače, promet regulira policija, propuštajući naizmjenično vozila i prosvjednike-pješake. Promet prema Dubrovniku ide, magistrala nije blokirana osim u trenutku kada prosvjednici prelaze pješački prijelaz.


Građanska inicijativa među glavnim zahtjevima ističe izgradnju regionalne bolnice u Metkoviću te uvođenje stalne hitne helikopterske službe kojom bi se prevozili bolesnici do bolnica u Splitu ili Dubrovniku dok se ne izgradi regionalna bolnica.


Ivo Matičević i ostali u Građanskoj inicijativi nisu zadovoljni najavama iz Dubrovačko-neretvanske županije i ministarstva zdravstva koji u Metkoviću namjeravaju graditi dnevnu bolnicu. Kažu da dnevna bolnica nije dovoljna za potrebne stanovnika doline Neretve te da je to samo malo veći dom zdravlja, kojim se neće ništa riješiti po pitanju zdravstvene zaštite.


Aktivisti iz Građanske inicijative s vremena na vrijeme prelaze preko pješačkog prijelaza na magistrali u Podgradini. Upitan zbog čega nema više prosvjednika Matičević je rekao da se ljudi boje policijske represije.

Naslovnica Dubrovnik