Dalmacija Dubrovnik

Župan okupio najmlađe dobitnike medalja

Arhiv CROPIX

Župan Nikola Dobroslavić uručio je nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola koji su na državnim školskim prvenstvima iz sporta i obrazovanja osvojili jedno od prva tri mjesta. Prilikom dodjele nagrada župan je istaknuo važnost sporta te čestitao svim osvajačima medalja i njihovim mentorima.

- Drago nam je da sport ima važno mjesto u našoj županiji. Županija pridaje veliku pozornost sportu jer je to važna sastavnica obrazovanja. Neka nagrade budu poticaj za vaše daljnje bavljenje sportom, poručio je Dobroslavić.

Predsjednik Županijskoj saveza školskog sporta Boris Krstičević kaže da mu je bilo drago što je mogao biti na državnom prvenstvu i gledati uspjehe mladih sportaša iz Dubrovačko-neretvanske županije te se zahvalio županu i pročelnici za sport Marijeti Hladilo na nagradama i potpori učenicima.

Dobitnici medalja na školskom državnom prvenstvu iz sporta su: MNK "Gusar" iz OŠ Don Mihovila Pavlinovića iz Metkovića osvojio je 1. mjestu u malom nogometu. ŠŠK "Gimnazijalac" iz Gimnazije Dubrovnik iz Dubrovnika osvojio je 2. mjesto u badmintonu. ŠŠK "Petka" iz OŠ Lapad iz Dubrovnika osvojio je 3. mjesto u košarci. ŠŠK "Domagoj" iz OŠ Marina Getaldića iz Dubrovika osvojio je 3. mjesto u badmintonu.

Nakon što su podjeljene nagrade sportašima Župan Nikola Dobroslavić primio je državne prvake iz natjecanja u znanju. Župan je čestitao školama koje su stvorile okruženje da se takvi rezultati mogu ostvariti te dodao kako je znanje nešto što će imati veliki značaj nakon što uđemo u Europsku uniju, a u tome se možemo mjesriti sa svima.

Državni prvaci u natjecanju znanja: Patrik Papac, Lana Dominiković, Marino Vuletić, Marko Plenković, Ana Njirić i Paula Jadrušić.

A. Vojvodić
Naslovnica Dubrovnik