Dalmacija Dubrovnik

HSP I A-HSP

Pravaški sporazum s juga: Željko Kulišić kandidat za župana

HSP I A-HSP

FOTO: CROPIX

Hrvatska stranka prava i Autohtona Hrvatska stranka prava potpisali su u Dubrovniku koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Potvrđen je kandidat za župana koalicije HSP-a i A-HSP-a Željko Kulišić, a za dožupane Denis Šešelj i Vjenceslav Paić-Karega.

Stanko Šutalo, predsjednik županijskog vijeća HSP-a kaže kako su htjeli stvoriti pravaški blok za izbore, ali nisu uspjeli.

- Sporazumno smo dogovorili da idemo u koaliciju, htjeli smo stvoriti pravaški blok, ali su se neki priklonili HDZ-u. Mi ne mislimo osvojiti vlast, ali želimo biti korektor vlasti. Borit ćemo se protiv svih negativnih pojava u županiji, zaključio je Šutalo.

Željko Kulišić, član HSP-a vraća se u politiku nakon šest godina jer je bio nezadovoljan vodstvom stranke i očekuje dobar rezultat jer su građani nezadovoljni.

- Našu županiju možemo nazvati županijom nezadovoljstva. Otkad sam bio u zadnjoj Županijskoj skupštini ništa se nije promijenilo. I dalje smo prometno odsječeni, nije riješeno odlaganje otpada, kao ni pitanje granice na Prevlaci. treba osigurati što više investicija za ovo područje i poručujemo kako ćemo se boriti za sve građane s juga, istaknuo je Kulišić.

Kandidat za zamjenika župana iz A-HSP-a Denis Šešelj smatra da će ostvariti uspjeh na izborima jer je ovo „desna županija“.

- U našoj županiji ljudi vole svoju domovinu i zato mislim da imamo šansu. Moramo se baviti stvarima koje ljude zanima. Obratit ćemo se i mlađima koji bježe s juga jer su nezadovoljni. Odlučili smo se ući u koaliciju s HSP-om jer samostalno ne možemo uspjeti. Želimo naći zajednički jezik s pravaškim stranka, ne samo za ove izbore, nego želimo i postizbornu suradnju, poručio je Šešelj.

A. Vojvodić
Naslovnica Dubrovnik