Dalmacija Dubrovnik

nova dubrovačka diskoteka u kultnoj tvrđavi

‘Culture club Revelin’ otvara se 17. prosinca

nova dubrovačka diskoteka u kultnoj tvrđavi

NOVIJE
Otvorenje uz Cubismo

Culture Club Revelin, novo atraktivno mjesto za noćni izlazak Dubrovčana i gostiju Grada otvara se 17. prosinca uz nastup sastava Cubismo. Dubrovački klub radit će četvrtkom, petkom i subotom, a kroz cijelu godinu nudit će tematske partije, gostovanja domaćih i inozemnih izvođača, te degustacije pića uz hostese i resident DJ-eve TMB (Sarajevo), Zookey, Audiometric i DJ Speed.

Culture Club koji u Revelinu otvara zakupitelj, vlasnik tvrtke "Afrika" Lukša Franković nudi i najsuvremeniju opremu razglas, rasvjeta i svjetlosne efekte, a dogovoren je i program do kraja godine. Tako u subotu, 18. prosinca nastupa Dr Kucho! (Disc Doctor) - Making House Calls Since 1993, za Badnjak gostuju Soulfingersi, a na Božić TBF.

U Culture Clubu Revelin na Silvestrovo slijedi doček Nove 2011 uz Tom Novyja, te nastavak slavlja 1. siječnja Gramophonedzie Virgin / Positiva / Disko Zoo.

“Culture club Revelin” naziv je nove diskoteke čije bi otvorenje u tvrđavi Revelin sredinom prosinca trebalo pridonijeti oživljavanju noćnog života Grada. Vlasnik tvrtke “Afrika” Lukša Franković, koji je od Grada Dubrovnika dobio prostor u petogodišnji zakup po mjesečnoj cijeni od 57.600 kuna pojašnjava kako sam naziv kluba ujedinjuje noćni život i kulturu koja ostaje obilježjem fortifikacijskog objekta na istočnom ulazu u povijesnu jezgru Dubrovnika.

REVELIN PLAVI

- Uz naš noćni klub, u prizemlju Revelina Grad planira otvorenje virtualnog muzeja s touch screen ekranima na kojima bi turistički vodiči posjetiteljima koji se na Pločama iskrcavaju iz autobusa predstavljali dubrovačke znamenitosti - veli Franković, koji upravo dogovara detalje božićnih i novogodišnjih zabava u “Culture clubu”.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić napominje kako uređenje utvrde uz virtualni muzej podrazumijeva i postavljanje trajne arheološke zbirke te korištenje prostora za kulturna i druga događanja. 

- Svi dosadašnji korisnici Revelina za kulturne namjene dobit će bolje opremljene prostore, a Grad nove sadržaje za posjetitelje u vidu dvaju muzeja i ugostiteljskog objekta - rekao je Vlahušić.

Tvrtki Lukše Frankovića “Afrika”, koja u vlasništvu ima dva kafića u Dubrovniku, “Afriku” i “Casablanku”, gradska je uprava u lipnju iznajmila Revelin po godišnjoj cijeni od blizu 700 tisuća kuna.

Gradonačelnik je, osim ugostiteljskih sadržaja, tada najavio postavljanje osam monitora za Virtualni muzej te useljenje depoa Arheološkog muzeja koje bi Grad ponudio turističkim agencijama na razgledavanje i ubirao dio zarade od plaćenih karata.

Kao odabrani najmoprimac, Franković se obvezao uložiti i tri milijuna kuna u ugostiteljsku i ostalu opremu. Tvrđavom će upravljati Gradski odjel za kulturu koji će koordinirati programe nevezane uz ugostiteljstvo.

gabrijela bijelić

Naslovnica Dubrovnik