StoryEditorOCM

DAN GRADA Komiške fešte za Sv. Nikolu

Piše PSD.
3. prosinca 2011. - 00:08

Današnjom prvom etapom 10. regate “Sveti Nikola za samce 2011.”, u organizaciji i pod pokroviteljstvom Grada Komiže, počet će višednevni program proslave Dana grada Komiže i blagdana sv. Nikole.

Istodobno, na brdu Humu na Visu počinje natjecanje u padobranskom jedrenju “Paravis”, a ispred gradske čitaonice na rivi održat će se prodajna izložba dječjih radova. Poslijepodne, u 16 sati, u boćarskoj dvorani u Komiži odigrat će se prijateljska utakmica između splitske “Nade” i “Komiže”, u 18 sati u galeriji “Boris Mardešić” bit će promocija knjige “Lingua Halieutica”, autora dr. Joška Božanića, a u Spomen-domu, s početkom u 19.30, gostuje Viško amatersko kazalište s predstavom “Svečana večera u pogrebnom poduzeću”.

Nakon toga na trgu Škor nastupit će grupa “Kopito”.

U nedjelju se nastavlja natjecanje u padobranskom jedrenju, a u ponedjeljak 5. prosinca, u 10 sati, najmlađi Komižani dočekat će sv. Nikolu u dječjem vrtiću.

Istoga dana poslijepodne, u konobi “Bako” bit će upriličena podjela nagrada najboljima na regati “Sveti Nikola za samce 2011.”, navečer će učenici komiške osnovne škole održati priredbu u Spomen-domu, a zatim će u Gradskoj čitaonici biti otvorena izložba “Izdiloni komadići i Pepeta brodići”.

U utorak će na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Nevenki Bezić-Božanić, povjesničarki umjetnosti, biti dodijeljena Povelja grada Komiže za životno djelo. Nakon polaganja vijenaca podno središnjega križa na gradskom groblju, prema stoljetnoj tradiciji, ispred župne crkve sv. Nikole bit će zapaljen žrtveni brod uz procesiju i koncelebriranu svetu misu.

Poslijepodne na rivi sv. Mikule, u organizaciji NK “Vis”, održat će se ulična utrka za mlade. Uvečer u dvorani Spomen-doma nastupit će otočne klape, a zatim će koncert održati i grupa “Abakus”. Program će trajati sve do petka.

B. mitraković, foto: arhiv cropix


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 08:05