StoryEditorOCM
Dalmacijafešta od idara

Ante Antunović i posada jedrilice 'Full pelt' pobjednici regate Luka Vis

13. listopada 2018. - 23:16

Posada jedrilice "Full pelt" vlasnika Ante Antunovića iz JK Splita pobjednici su regate Luka Vis koja se u sklopu 74. izdanja Viške regate krstaša jedri drugi od tri dana nadmetanja.

Kako se održavaju dva plova unutar viške luke, a nadmetalo se 13 posada uglavnom "metražno" manjih krstaša, ostali iz rekordne flote od 172 broda preko 1200 jedriličara kao i mještana Visa pratili su sa kopna događanja na regatnom polju kao na - pozornici.

Svi su uživali u "manevrima" jedriličara čiji su se potezi budno motrili pri okretajima oko bove podno gradskog groblja, pa pred Kutem do Češke vile i opet do lantine ispred groblja. I po vjetru do 7-8 čvorovana brži su bili "splitovci", no kako se jedrilo u grupama i to četiri, nagrade su uručene prvoplasiranima.

Kameni zidni sat u obliku otoka Visa najuspješnijima je darovao Ivo Fiamengo, direktor Turističke zajednice Vis, koji uz grad Vis, JK Vis i Komunalno poduzeće Gradina su organizatori ove regate unutar viškog porta.

No osim nagrada morski vukovi iz deset zemalja koliko ih sudjeluje na ovoj "fešti od idara" , bili su oduševljeni viškim delicijama koje su za njih pripremili učenici i mentori srednje otočne škole "Antun Matijašević Karamaneo". Guštalo se u okusima "bronzinića" od sipe i slanutka, pa viškoj pogači i viškom cvitu.

Pobjednici skupina, I grupa: "Big grin" skiper Ivan Kljaković Gašpić, klub Split; II grupa: "Ča sa" Martin Petković, Zlarin; III grupa: "Full pelt" Ante Antunović, Split; IV grupa: "Mowgli" Slaven Fischer, Marina Kaštela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 12:32