StoryEditor

Alkarsko društvo otima mu zemljište i voćnjak

Piše PSD.
14. ožujka 2008. - 13:19

Mladina najavljuje sudsku bitku za kvadrate
Viteško alkarsko društvo uzurpiralo je moje zemljište i bespravno posjeklo stabla u voćnjaku stara preko 30 godina te odvozi zemlju iz voćnjaka - tvrdi Branko Mladina, koji je sazvao novinare da ih upozna s ovim slučajem.
Mladina inače živi u kući koja se naslanja na zgradu Općinskog suda, a preko puta Alkarskih dvora.

 On je svoje tvrdnje potkrijepio dokumentacijom kojom dokazuje da je parcela površine 370 m četvornih i stambena zgrada u vlasništvu njegove obitelji od 1962. Njegova majka bila je čistačica u sinjskom sudu i odlukom od 26. listopada 1962. godine dodijeljena joj je u vlasništvo kućica i vrt uz zgradu suda u Sinju. No 1980. godine Sabor SRH donosi odluku po kojoj općini Sinj, a sada Gradu Sinju prelazi u vlasništvo zgrada i zemljište.

 Mladina kreće u sporove te tuži državu i Grad Sinj. Kada je 2001. počelo renoviranje sudske zgrade, Mladina je trebao biti deložiran, ali je sa dvojicom sinova sjeo na plinske boce ispred kuće i odbijao deložaciju prijeteći aktiviranjem upaljača i eksplozijom plina.
- Apsurd je da je 2001. godine ondašnji ministar pravosuđa Stjepan Ivanišević uputio dopis kojim nudi kupnju “moje kuće i zemljišta”, a s druge strane se tvrdi da to nije moje vlasništvo - kaže Mladina te dodaje kako je pomoćnik ministra Boris Koketi tri godine poslije uputio mišljenje u kojem doslovce stoji:

 “Izvješćujemo vas da ste kupnjom predmetnog stanja (zgrade) stekli i pravo vlasništva zemljišta na kome je ta zgrada izgrađena ukoliko isto služi za redovnu uporabu zgrade”. Naime, Mladina je u međuvremenu uredno otkupio stan i zemljšte, za što ima i potvrdu. Tajnik Alkarskog društva Ante Delić kaže kako je Ministarstvo pravosuđa uputilo na zamolbu VAD-a dopis u kojem Alkarskom društvu dodjeljuje sporno zemljište na korištenje do završetka izgradnje Alkarskih dvora, a potom će VAD zemljište vratiti Ministarstvu pravosuđa, jer kako kaže Delić u dopisu stoji da je navedeno zemljište vlasništvo Ministarstva pravosuđa, odnosno Republike Hrvatske.

EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. siječanj 2021 15:20