StoryEditorOCM
Dalmacijanije trebala 'iksica'

'Zašto su ovo napravili?': splitske studente u menzi dočekala večera kakvoj se nisu nadali ni u najluđim snovima

5. prosinca 2019. - 22:47

Teško je riječima opisati izraze lica studenata koji su se večeras iz svojih soba u domu “Hostel Spinut” pospani “spustili” na večeru u menzu.

Za pultom gdje im inače dobro poznate kuharice predstavljaju ponudu jela pronašli su neke od najboljih splitskih chefova, a delicije koje su se nizale pred njima zadovoljile bi najistančanija nepca.

Naime, gastro-snimateljska ekipa “Only Food And Horses” i Studentski centar Split, simbolično, na Dan volontera i pred Sv. Nikolu, odlučili su uljepšati večer studentima i iznenaditi ih tako što su prepustili “menzu” vrhunskim kuharima te pripremili nevjerojatnu lepezu ukusnih i atraktivnih jela.

 

 

Na blijedom pladnju za hranu našla se juha od rajčice i škampi, juneći gulaš s pljukancima i sladoledom od sira, rižot s kozicama i dagnjama, složenac od patlidžana, cous-cous salata s feta sirom, domaći kruh, sushi rolice te za desert splitsku torticu.

Splitska pivnica “Mandrill” točila je svoje craft pivo, a “Winebox” je darovao studentima dvije sorte vina od vinarije Pilač. Večeru je začinio, a studente svojim dolaskom dodatno iznenadio gastro DJ Mathew Bee. Najbolji dio je što im nije trebala “iksica” jer je sve bilo gratis, a još bolji dio je što nitko od studenata nije znao što im se sprema.

 

 

- Kako volim hranu i obožavam jesti, mogu reći da mi je ovo doslovno najbolji dan u životu. Ne mogu disat od sriće i fala vam svima - sa širokim osmijehom na licu kazala nam je Marija Šimić,19-godišnjakinja iz Travnika koja je od uzbuđenja skakutala u stolici. No, ipak jedna od najboljih reakcija bila je od studenta iz Hercegovine koji je htio ostati anoniman budući da nije želio prokomentirati iznenađenje već nas je samo pitao: Zašto su ovo napravili? Kako to da su se sjetili baš nas?

Njegovo pitanje je i jedan od razloga zbog čega se čak mjesec dana pripremalo ovo iznenađenje.

- Jednostavno smo se sjetili studenata o kojima rijetko kada pomislimo i čuli smo da se ovakvo nešto prvi put organiziralo. Kada nam je jedna djevojka rekla da joj je ovo najbolji dan od kad je u domu, možemo reći da je upravo to razlog zbog kojeg smo ovo organizirali - kazao nam je chef Goran Mušura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 03:52