StoryEditorOCM
Arhivapredivni oldtimer

Omiljena 'pila' Elvisa Presleya: u Gracelandu izložen restaurirani Stutz Blackhawk III

Piše PSD.
7. travnja 2014. - 16:47
Posljednji automobil kojeg je vozio američki pjevač Elvis Presley izložen je u Sjevernoj Karolini nakon što su upravitelji Gracelanda, imanja na kojem je živio kralj rock and rolla, odlučili restaurirati njegov vozni park i prvo obnovili njegov omiljeni crni Stutz.

Pjevač koji je izvodio pjesmu "No Room to Rhumba in a Sports Car" tijekom života bio je vlasnik više od 200 automobila, a Posljednji puta sjeo je za volan jednog od njemu najdražih automobila - crnoga Stutz Blackhawk III iz 1973.

Obožavatelj ga je 16. kolovoza 1977. nekoliko sati prije nego je preminuo slikao kako se vraća u Graceland u tom vozilu nakon posjeta zubaru.

Automobil s osam ventila i 230 konjskih snaga unutrašnjosti obložene mekanom crvenom kožom i 18-karatnim obrubima desetljećima je stajao u Gracelandu u Tennesseeiju.



- Oldtimer je izložen po prvi puta nakon obnove kojom nije izgubio ništa od veza s kraljem rock and rolla. Još uvijek ima DNK Elvisa - kazao je kolekcionar automobila Walt Hollifield koji je restaurirao vozilo..

Stutz će biti izložen u Graceland auto muzeju u Memphisu s drugih 20 vozila koje je Presley vozio.

- Presley je automobile obično vozio pola godine prije nego bi prešao na drugi model no ovaj Stutz prirastao mu je srcu pa ga je nastavio voziti. U tri godine napravio je oko 8,5 tisuća milja i nije dozvoljavao nijednom članu svoje pratnje da ga vozi - otkrila je upraviteljica arhiva u Gracelandu Angie Marchese.

h, foto: youtube, sipa


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 04:15