StoryEditorOCM
Regijapreveliki pritisak

Majka osumnjičenog za Dankino ubojstvo tajnu odnijela u grob; Susjedi: ‘Možda je nešto znala, ako ju je to tištilo...‘

Piše Vijesti sd
16. svibnja 2024. - 22:50
Svetlana Dragijević, njezin muž i sin su u pritvoru, drugi sin je umro u policiji, a sada je i ona umrla  Screenshot YouTube/ ZTV

 

Pokop Svetlane Dragijević iz borskog sela Zlot, majke Dejana Dragijevića (50) osumnjičenog za ubojstvo Danke Ilić (2), organizirat će rođaci budući da su joj sin i muž u zatvoru, dok joj je drugi sin Dalibor (40) umro prije 40 dana. Svetlana će biti sahranjena u petak u 13.30 sati i počivat će na seoskom groblju u Zlotu pored sina.

Podsjetimo, Svetlana je preminula u utorak u kući svojih susjeda. Kako su oni ispričali, svratila je kod njih na kavu i u jednom trenutku se požalila da joj nije dobro.

- Samo je rekla: "Dajte mi malo vode, nije mi dobro", a onda se srušila. Pozvali smo Hitnu pomoć, ali su liječnici mogli samo konstatirati smrt. Svi smo se potresli, ne možemo vjerovati da se to dogodilo, i to baš u našoj kući - rekli su uznemireni susjedi Dragijevića, piše Kurir.

‘u toj obitelji svi su uvijek bili čudni‘

Oni s Dragijevićima nisu razgovarali 40 godina, ali su prije izvjesnog vremena izgladili odnose.

- Što su muškarci iz te kuće napravili i što je istina, mi ne znamo. U svakom slučaju je strašno sve što se dogodilo, kaže susjeda.

Obitelj Dragijević našla se u centru pažnje kada je policija 4. travnja uhitila Dejana Dragijevića zbog sumnje da je, zajedno sa Srđanom Jankovićem, ubio Danku Ilić, pa tijelo bacio najprije na deponij na Starobanjskom putu, a onda ga premjestio na zasad nepoznatu lokaciju.

Dan poslije Dejana, policija je uhitila i njegovog oca Radoslava (73) i brata Dalibora (40), obojicu zbog sumnje da su mu pomagali da 28. travnja, dva dana poslije Dankinog ubojstva, premjeste tijelo na nepoznatu lokaciju. Dalibor je nekoliko sati poslije privođenja umro u policijskoj stanici u Boru, a Više javno tužiteljstvo u Nišu utvrđuje je li njegova smrt bila nasilna.

- Nakon uhićenja sinova i muža, Svetlana je ostala sama u kući u Zlotu, pa će njen sprovod organizirati rođak iz susjednog sela. Ne možemo vjerovati da je preminula 40 dana od sinove smrti - kažu mještani Zlota i dodaju da je Svetlana bila narušenog zdravlja, da je imala visoki tlak i druge zdravstvene probleme.

image

Osumnjičeni za ubojstvo, Srđan Janković i Dejan Dragijević

Društvene mreže

Kako dodaju, ona je do posljednjeg dana govorila da njeni sinovi i muž nemaju veze s ubojstvom djevojčice.

- Pitamo se je li znala nešto o tom slučaju i je li je to možda tištilo. Nikome od susjeda nije ništa htjela kazati, ako je i znala nešto, ako su joj rekli sinovi ili suprug, ona je tu tajnu sada odnijela u grob, kaže susjed:

- Bili su uvijek svi čudni u toj obitelji... Ne možemo tvrditi da je nešto znala, ali ako je živjela s tim, tako sama, tko zna... Sinove je uvijek branila, kao i muža, govorila nam je da vjeruje u njihovu nevinost unatoč Dejanovu priznanju.

  Muža će pustiti na pogreb

Svetlana je poslije uhićenja muških članova obitelji  govorila da se osjeća loše.

- Bespomoćna sam i bolesna. Život mi je sasvim upropašten. Jednog sam sina sahranila, drugi je u zatvoru, Rade zatvoren. Ja ni do liječnika ne mogu otići sama. Snalazim se kako znam i umijem, pričala je Svetlana.

 Sudac za prethodni postupak iz Višeg suda u Zaječaru dopustio je Radoslavu Dragijeviću da u pratnji policije sahrani suprugu Svetlanu, dok će o zahtjevu Dejana Dragijevića (50), koji se sumnjiči da je ubio dvogodišnju Danku, odluka biti donesena naknadno. Radoslav Dragijević je osumnjičen za pomaganje sinu Dejanu u prikrivanju zločina.

- Radoslav i Dejan nisu prisustvovali Daliborovoj sahrani, a budući da je sada Radoslavu omogućeno da dođe na posljednji ispraćaj Svetlani, njega će iz pritvorske jedinice dovesti zatvorski čuvari, biće strogo kontroliran i sve vrijeme sa lisicama na rukama, piše Kurir.

image

Dalibor Dragijević, koji je umro u policijskoj postaji, i djevojčica Danka Ilić

 

Društvene mreže

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2024 07:10