StoryEditorOCM
Dalmacijasveta kata-mraz na vrata

U Zagori se temperature spustile ispod nule; Ciklona Petra donosi kišu

Piše PSD.
25. studenog 2015. - 09:44

' Sveta Kata mraz na vrata', tako bi se jutros mogla izmijeniti poznata pučka poslovica 'Sveta Kata snijeg na vrata', jer ako jutros u Dalmaciji nema snijega ima mraza i to u Zagori gdje su se temperature spustile ispod nule.

Najhladnije je jutros na zadarskom području, u Zemuniku je izmjereno samo 3 stupnja Celzijusova ispod nule, a meteorološka postaja DHMZ-a u Kninu jutros u 8 sati mjerila je smrznutih minus 2 uz buru.

Promrzli su jutros i na mućkom području jer se i tamo temperatura uz burin spustila na 2 stupnja ispod nule, a na nuli su jutros u Miljevcima. Samo stupanj iznad nule jutros je izmjereno u šibenskoj okolici, u Bilicama i Vodicama, a malo manje hladno jutros je u Šibeniku, tek 3 stupnja iznad nule.

Studeni je donio studen i u većini mjesta uz obalu, Zadar je jutros mjerio samo 4 stupnja, koliko je izmjereno i u Brodarici, te Žaboriću, a hladno je jutros i na širem splitskom području, u Kaštel Gomilici samo 5 stupnjeva, u Solinu samo 6, a u Splitu tek stupanj Celzijusov toplije.

Najtoplije je ponovno na jugu zemlje, jutros je to na Prevlaci gdje je izmjereno ugodnih 13 stupnjeva.

Ako nešto može utješiti, onda je to sunce koje će tijekom dana malo ugrijati Dalmaciju, no sunčani predah trajat će kratko jer se našem području približava nova ciklona Petra, donijet će kišu, jugo te u Podvelebitskom kanalu olujnu buru.



Ojdana KOHAREVIĆ,
FOTO: Ilustracija/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 09:32