StoryEditorOCM
DalmacijaPRIVREMENO RJEŠENJE

Nema više prašine na krafnama: malim Imoćanima marende u razredu

Piše PSD.
24. rujna 2015. - 01:45
Čini se da je pročelnik za prosvjetu Splitsko-dalmatinske županije Tomislav Đonlić svojim dolaskom u Imotski i posjetom Osnovnoj školi “Stjepan Radić”, najvećoj u županiji s oko 1200 učenika, donio barem privremeno rješenje za vrlo aktualan problem koji ovih dana zaokuplja imotsku javnost, ponajviše roditelje učenika te škole.
Riječ je o podjeli besplatnih marendi za oko tisuću učenika, koja im se dostavljala na neuglednim i higijenski vrlo upitnim terenima izvan škole.

Uredit će se kuhinja

Reakcija javnosti i roditelja za isti je stol posjela vodstvo škole i imotskoga gradonačelnika, koji su zajedno s pročelnikom u utorak analizirali situaciju i donijeli za sada jedino prihvatljivo rješenje. Od sada će se učenicima, u nedostatku pristojne školske kuhinje, marende dijeliti tijekom velikog odmora u razredima. Nadamo se privremeno, do uređenja školske kuhinje.

– Zajednički je dogovor da je to u uvjetima koje ima škola najprihvatljivije rješenje, jer bi se time stvorio red, a učenici bi imali osigurane pristojne uvjete za dodjelu marendi – rekao nam je u telefonskom razgovoru pročelnik Đonlić.

Pročelnik Đonlić obišao je obje zgrade škole u kojima se nastava za sve učenike održava u jednoj smjeni, no domaćini ga nisu odveli na neugledna i devastirana vanjska školska igrališta. A ona su, uz spomenuti problem s dijeljenjem marendi, također veliki problem.

Spomenimo samo da se i dandanas ne zna vlasnik dvaju malonogometnih, dvaju košarkaških i jednog teniskog igrališta.

Zapuštena igrališta


Ne zna se ni tko je vlasnik prometnice koja od središta grada vodi do škole i dječjeg vrtića, a ponajmanje tko će je i kada, baš kao i igrališta, urediti i prilagoditi djeci.

Na igralištima s južne strane škole iz asfalta raste korov, obrasla su dračom, neuredna su, bez rasvjete i osnovnih sanitarnih uvjeta. Konačno, možda dolazak pročelnika znači početak sustavnije brige Županije i Grada, ali i škole o tim objektima. Ovakve objekte imotski učenici nisu zaslužili, kao ni grad Imotski.

BRACO ĆOSIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 07:31