StoryEditorOCM
Zadar plusBRAVO DJECO!

Zadarski učenici ponovo pokazali vrhunsko znanje: kući se, s najvećeg strukovnog natjecanja u ovom dijelu Europe, vraćaju s medaljama!

Piše M. Magaš
12. svibnja 2023. - 22:05
Luka i Leonardo kući se vraćaju sa srebrnim medaljama - a mentori su ponosniPrivatni Album/Slobodna Dalmacija

U sklopu Europske godine vještina od 10. do 12. svibnja, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organizirala je najveći događaj u obrazovanju u Hrvatskoj i najveće strukovno natjecanje u ovom dijelu Europe, Državno natjecanje učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2023.

Učenici zadarskih strukovnih škola ponnovo su pokazali i znanje i talent, te još jednom dokazali da spadaju u sam vrh strukovnih obrazovanja u zemlji. 

Tako su učenici Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića vratili u Zadar s dvije srebrne medalje! 

Leonardo Ukaj, pod mentorstvom nastavnika Mira Bože Sorića, osvojio je u disciplini Pekarstvo drugo mjesto te, kako su istaknuli iz škole, s ovom medaljom nastavlja se tradicija uzastopnog osvajanja medalja u ovoj disciplini.

Drugu srebrnu medalju osvojile su maturantice Iva Luković i Ena Vitaljić, pod mentorstvom nastavnice Matilde Sindičić, u novoj disciplini NUTRI- VITA. Iva i Ena su pokazale koliko su sigurne u svoje znanje, čak su i spontano pjevale tijekom natjecanja.

Maturantice Lara Bačić, pod mentorstvom nastavnika Alenka Kovača, postigla je 6. mjesto u disciplini Veterina, a Viktorija Zrilić, pod mentorstvom nastavnika Petra Mataka, u disciplini Agro osvojila je 8. mjesto.

image

Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića

Fb Stanka Ožanića/Slobodna Dalmacija
image

Pobjednici Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića

Fb Stanka Ožanića/Slobodna Dalmacija

U Zagrebu se predstavljala i Hotelijersko turistička i ugostiteljska škola Zadar koja je itekako imala svog "konja za utrku": bio je to talentirani Luka Kero koji je osvojio srebro te prema riječima njegovog mentora Roberta Pinta, nijanse su ga dijelile od prvog mjesta.

- Plasirali smo se ovdje nakon međuregionalnog prvenstva u Poreču gdje je osvojio 1. mjesto. U Zagrebu mu promaklo 1. mjesto za 1 desetinku boda! Moram napomenuti kako je natjecanje trajalo tri dana te su se svaki dan spremala druga jela: hladno predjelo, juha, toplo predjelo, glavno jelo s prilozima i desert - rekao je Pinto. Osim u kuharstvu njihova škola ušla u finale u još tri discipline: pomoćni kuhar, ugostiteljsko posluživanje i slastičarstvo. Učenica Dana Pamela Kolega osvojila je 6. mjesto u kategoriji sastičarstvo, a Sara Božina i Melanie Breulj 8. mjesto u ostalim disciplinama.

image

HTUŠ sa svojim predstavnicima 

Privatni Album/Slobodna Dalmacija

Vinko Sorić iz Tehničke škole Zadar osvojio je 6. mjesto u kategoriji Strojarske tehnike.

28. svibanj 2024 04:26