StoryEditorOCM
SportADMIRALBET ABA LIGA

Zadar porazom u Čačku ugrozio četvrto mjesto u ABA ligi!

Piše Dražen Žura
22. ožujka 2024. - 21:18

ČAČAK – Dvorana „ Borac”. Gledatelja: 1000. Borac Mozzart – Zadar 89:81 (25: 22, 17:21, 27:17, 20:21).

Suci: Sašo Petek (Slovenija), Miloše Koljenšić (Crna Gora) i Radoš Savović (Srbija).

BORAC: Rebrača (6), Segu (24), Birts (11), Nikolić, Tasić(12), Tomašević (5), Talič, Franklin, Uskoković (8), Todorović, Čarapić (23), Manojlović.

ZADAR: Davis (5), Klarica, Vujačić, Žganec, Mazalin (21), Lakić (15), Mekić, Jambrović (9), Drežnjak (18), Grbić, Božić (13).

 

Zadar je na gostovanje krenuo bitno zabrinut, kod kuće je ostao kapetan Marko Ramljak, dok je Karlo Žganec također načet ozljedom prosjedio na klupi. U konačnici, poraz se nije mogao izbjeći, jer su Uroš Čarapić i Ronaldo Segu imali svoju večer, ili bolje kazati za njih nije bilo obrane! Ovakvim raspletom Zadrani su malo ugrozili poziciju broj četiri na ljestvici AdmiralBET ABA lige, ali još su preostale dvije utakmice i moguće je napraviti ispravak.

Posve izjednačeno prvo poluvrijeme, Zadar svoju minimalnu prednost ostvario je poenima Davisa, međutim, dobar put kroz utakmicu utirali su vanjskim šutom Dario Drežnjak i Arijan Lakić, a Lovro Mazalin je skupljao poene igrom u reketu. Domaćine je pak vukao Tylan Birts, kasnije su mu pomogli Aleksa Uskoković, napose Uroš Čarapić koji je sa svoja tri poena donio Borcu prednost 35:31! Ali, dobrom zadarskom obranom nisu mogli napraviti veći iskorak, niti poništiti šest trica Zadra, jer su imali tri manje. Luka Božić?

Nije ga bilo previše u realizaciji, ali je zato imao odlične asistencije, dok su mu problem pravile blokade, morao se suočiti s čak tri.... Kasnije se u završnici utakmice osilio, želio je riješiti priču na svoj način, međutim, pretjerivao je u odlukama. Inače, dobar ulazak Zadra, u treću dionicu,Drežnjak i Božić, odveli su Zadar do 54:48, onda je netko „pomaknuo koš”, Borac se razmahao, Čarapić i Segu su napravili seriju 21:6 i okrenuli na devet viška uoči zadnje četvrtine...I na tome nisu stali!

27. travanj 2024 14:52