StoryEditorOCM
SportBOKS

Na 3. europskim igrama u Krakovu Petar Krešimir Knežević pobijedio Rumunja i plasirao se u osminu finala!

Piše Ivica GJERGJA
25. lipnja 2023. - 19:29

Zadranin, član BK Sveti Donat, Petar Krešimir Knežević s 19 godina najmlađi je reprezentativac, ocjene govore da je silno perspektivan boksač, koji se dokazao na turniru „Beogradski pobjednik“, ali i na prvenstvu Hrvatske, gdje je bio prvi u svojoj kategoriji. Nastavio je uspješno i na 3. Europskom igrama u Poljskoj u Krakovu. Naime, on je 1/16 finala kategorije do 71 kg ostvario pobjedu nad Rumunjom, Cosmina Daniela Hermiziua i plasirao se među 16 najboljih u osminu finala.

Ovo je Kneževiću najveća ostvarena pobjeda u međunarodnom natjecanju. Evo kako se kretao rezultat po četvrtinama. Kažimo da je na kraju Knežević je slavio 5:0 jednoglasnom odlukom sudaca. Bio je to pravi triler- meč, u taktički odlično vođenoj borbi prvu rundu dobio je podijeljenom odlukom s 3:2. Drugu rundu istim rezultatom 3:2 dobio je Rumunj Hermiziu i borci su bili potpuno poravnati, sa 19:19 kod svih pet sudaca ušli su u presudne tri minute.

image

Petar Krešimir Knežević

I.g./Slobodna Dalmacija

Knežević je u prve dvije runde tehnički s distance kontrolirao pokušaje nižeg, snažnog i plećatog rumunjskog reprezentativca koji je vrebao priliku za brzi prilazak i opasne serije udaraca. O kvaliteti mladog Rumunja Hermiziua dovoljno govori to što je nedavno na Svjetskom prvenstvu u Taškentu upisao tri pobjede i borio se u četvrtfinalu za medalju. U odlučne tri minute Petar Krešimir pokazao je zavidnu čvrstinu i stabilnost, energično je nametnuo ritam u posljednjoj rundi, ulazio u nesmiljene razmjene i čišće pogađao čvrstog, snažnog Rumunja za, na kraju, siguran trijumf i prolaz dalje.

Pa Petre Krešimire Kneževiću, bravo!

02. lipanj 2024 10:38