StoryEditorOCM
SportBOKS

Europske igre u Krakovu: Knežević nije prošao osminu finala

Piše Ivica GJERGJA
28. lipnja 2023. - 12:10

Petar Krešimir Knežević najmlađi hrvatski prvak i reprezentativac 19-togodišnji Zadranin, nije uspio pobijediti u osmini finala na Europskim igrama u Krakovu u polusrednjoj kategoriji do 71 kg. Njega je porazio jednoglasnom odlukom Francuz Makan-Vie Traorea (22).

Knežević je dao sve što je mogao u borbi, nakon što je pobijedio Rumunja Hermiziua, odradio je vrlo dobar meč protiv francuskog prvaka Traorea, koji je nedavno na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Taškentu nanizao tri pobjede za četvrtfinale. Mora se priznati, kažu gledatelji, da Knežević nije imao ni naklonost sudaca, počev od Uzbekistanca u ringu, koji je znalački usmjerio meč u korist Francuza.

U izjednačenoj prvoj rundi, u kojoj su obojica boksača sličnih stilova tražili prednost i vrebali pozicije prednjom rukom za udarac zadnjom, Knežević ni po čemu nije bio inferioran Francuzu, naprotiv, izgledalo je da bi mogao steći početnu prednost. U finišu prve runde, u posljednjih pet sekundi u jednoj od stalnih akcija kakve su bile otpočetka meča, sudac je na opće čuđenje pokazao brojanje našem boksaču – dovoljno da prva runda sa 10:9 jednoglasno ode na stranu Francuza.

U drugoj rundi Petar Krešimir još se slobodnije upustio u borbu s favoriziranim Traoreom, nametnuo inicijativu, primao iz kontri, ali i zadavao čiste udarce Francuzu. Druga runda mogla je otići i u korist Kneževića, no suci su ponovo presudili jednoglasno 5:0 za Traorea, a dvojica su čak to naglasili sa 10:8 i time je meč bodovno bio zaključen.

Knežević je mogao do preokreta samo još prekidom u trećoj rundi, a francuski prvak je prekvalitetan boksač da ne bi znao rutinski privesti meč kraju. Knežević se borio maksimalno hrabro u Krakovu, na najvišoj razini dosad i nastup na Europskim igrama najveće mu je dosadašnje iskustvo u seniorskoj karijeri.

 

03. lipanj 2024 15:05