StoryEditorOCM
KalelargaVRIJE U KK ZADRU

Sportski direktor Denis Pleslić odredio tko je "višak": direktor David Gunjević dao otkaz Petru Popoviću, Mariju Mandiru i Toniju Matešiću

Piše Dražen Žura
9. veljače 2023. - 13:04

U srijedu navečer, usporedno s održavanjem sastanka na kojem su sudjelovali pojedini gradski vijećnici, predstavnik Grada Zadra, članovi Nadzornog odbora i direktor David Gunjević, na temu nazovimo to tako, održivosti KK Zadar, bilo je vatreno unutar i okolo dvorane Jazine, o čemu smo izvještavali. Nadalje, Uprava kluba, odlučila je „ rezati” broj djelatnika u Radnoj zajednici, tako neslužbeno saznajemo kako su bivši postali, Petar Popović, Mario Mandir i Toni Matešić.

Razlog?

- Riječ je o poslovno uvjetovanim otkazima, cilj nam je optimalizacija poslovanja, jer ne možemo servisirati sve troškove koje imamo. Još u studenom prošle godine kad se zapelo s proračunom tražilo se smanjivanje unutar seniorske momčadi, međutim, Nadzorni odbor KK Zadar, tražio je da se probije budžet, odnosno, da se kroz druge stavke potraži rješenje. Tražio sam od sportskog direktora Denisa Pleslića, imena trenera koji su po njemu višak, on mi je to dostavio i postupio sam u skladu sa svojim ovlastima. Nastavi li se ovako loša financijska situacija, još će biti otkaza – kazao je David Gunjević, direktor KK Zadar.

Spomenuti klupski djelatnici koji su dobili otkaze, kako saznajemo, svoja će prava potražiti sudskim putem.

Sve se događa, uoči dvije utakmice koje očekuju košarkaše Zadra najprije u petak(18 sati) dočekuju Zabok u HT Premijer ligi, dok je u nedjelju (17 sati) ogled s Crvenom zvezdom u AdmiralBET ABA ligi. Podsjetimo, Zadar je jedina momčad koja je ove sezone Zvezdi nanijela poraz i to u Beogradu. Nedvojbeno, navijači ponovno očekuju veliku pobjedu, k tomu, prema propagandnim akcijama koje idu iz Kluba, očekuje se rekordan broj gledatelja na tribinama dvorane „ Krešimir Ćosić”.

08. svibanj 2024 07:12