StoryEditorOCM
ForumNJIHOV FANTOM

Stanovnici jednog kvarta noću jedva uspiju zaspati, netko im se ‘šulja‘ i zaviruje u stanove. "Vrisnula sam kad sam vidjela ruke kako dižu roletu"

Piše PSD
28. ožujka 2022. - 19:10

O Fantomu s Trešnjevke priča se još od 2019. godine kada je prvi put primjećen, ali policija ga još uvijek nije uhvatila iako je prijavljen nekoliko puta. 

- Probudio me nekakav zvuk u noći, učinilo mi se da čujem da se dižu rolete. Mislila sam da je neka životinja ili nešto. Kad sam upalila svjetlo - prestravila sam se. Vidjela sam samo dvije ruke kojima netko pokušava dići roletu, ispričala je za Dnevnik.hr jedna bivša stanarka toga kvarta. 

Radi se o inače jednom od mirnijih kvartova u Zagrebu, ali imaju jedan veliki problem. Naime, mnogi stanari su vidjeli da u tom kvartu postoji osoba koja noću vozi bicikl, gleda kroz prozore i neke od njih čak i snima, a prema priči djevojke koju je spomenuta redakcija nazvala Ivanom, očito je i da je u neke od stanova pokušao ući. 

- Vrisnula sam i požurila zatvoriti prozor. Tad se valjda preplašio, pustio je roletu i pobjegao, ispričala je djevojka koja je odmah nakon toga pozvala policiju. 

- Policajci su ubrzo došli, sjeli su par minuta kod mene, pitali ima li tragova provale i rekli da, ako toga nema, zapravo ne mogu ništa. Nisam vidjela da su napravili neki zapisnik, nisu mi dali ništa na potpis. Nisu tražili tragove, ništa, samo su rekli da će malo češće patrolirati, kaže djevojka koja je na to mjesto postavila kameru. 

Postavljena kamera je opravdala svoju svrhu krajem siječnja 2020. godine, kada je snimila mlađeg muškarca u 2:45 u noći kako prilazi na biciklu i promatra njezin stan. Potom se penje preko ograde i - pokušava iščupati postavljenu kameru. "Za to je trebalo dosta snage jer je bila dobro pričvršćena u zid. Uspio ju je izvući do pola, ali je zbog nečega odustao", priča Ivana. 

Fantom se ponovno pojavio i početkom ožujka kada joj je automatski sustav dojave s kamere javio da se netko tamo nalazi. Vidjela da je se radi o istom mladiću koji se penje na balkon i naviruje u stan nakon čega ipak odlazi, ali tek nakon što je obrisao moguće otiske prstiju s ograde. 

- Predala sam policiji sve snimke tog čovjeka. Na toj se snimci ne vidi najbolje, ali sam pretpostavila da imaju program kojim mogu pročistiti sliku. Policajac mi je rekao da gledam previše krimi-serija. Kaže da nemaju baš opremu u policiji te da će možda to pogledati u kućnoj radinosti, priča Ivana.

Jednu večer kad se vraćala s posla ugledala ga je na cesti. 

- Vidjela sam da me promatra i da ide za mnom. Tad sam već jako dobro znala kako izgleda, prepoznala bih ga i danas. Uplašila sam se i nisam išla prema kući nego sam otišla na autobusnu stanicu i ušla u prvi autobus. Kad je vidio da sam na stanici, okrenuo se i otišao, govori Ivana koja se prvo zbog straha preselila na drugi kraj grada, a kasnije se odlučila vratiti u rodnu Dalmaciju. 

27. travanj 2024 16:05