StoryEditorOCM
ForumADRIANA MATAK

Blogerica koja je uhićena zbog sumnje na prijevaru investitora surađivala je s Hrvatskom turističkom zajednicom

Piše PSD
7. rujna 2023. - 18:11

Jučer je snažno odjeknula vijest o uhićenju savjetnika za ulaganja Luke Grge Mataka, Australca hrvatskih korijena, i njegove supruge Adriane Matak, influencerice i blogerice. Par koji je živio luksuzno optužen je da je za oko 350.000 eura prevario petero investitora koji su htjeli ulagati na inozemnom tržištu.

Par je uhićen u Zagrebu i trenutno je u Remetincu, a sada se postavilo pitanje je li Adriana Matak kao turistička blogerica surađivala s Hrvatskom turističkom zajednicom. Ispostavilo se da jest.

"Hrvatska turistička zajednica je prvi kontakt s Adrianom Matak, tada Kuprešak, ostvarila 2015. tijekom predstavljanja komunikacijskog koncepta ‘Full of Life‘ u Londonu. Ovom je događanju Adriana prisustvovala na poziv partnerske PR agencije s tržišta Ujedinjenog Kraljevstva i to kao jedna od travel blogerica i suradnica britanskih portala", objasnio je za N1 Dario Trnka, glasnogovornik HTZ-a.

Nakon toga nastavili su suradnju s Adrianom Matak u sklopu studijskih putovanja 2018. godine. Teme su im bile nautika i kontinentalni turizam u Slavoniji i Baranji.

Iz HTZ-a uvjeravaju da influencerica za svoju suradnju u promotivnim kampanjama nije dobivala nikakvu naknadu. Platili su joj samo za jedan članak.

"Financijska suradnja uspostavljena je samo jednom, i to 2017. kada je Adriana kreirala članak za HuffPost na temu tada aktivne kampanje HTZ-a ‘Epic Week‘. To je jedina plaćena suradnja koja je iznosila 3.000 kuna bruto za pisanje native, odnosno autorskog teksta", navodi Trnka.

Prema njegovim riječima suradnja s ovom influencericom je bila iznimno korektna, a osim za svoj blog Adriana je napisala i niz članaka za HuffPost, BuzzFeed i Lonely Planet.

"Naglašavamo kako ni ona ni njezin suprug nikada nisu ljetovali na poziv niti na račun HTZ-a", zaključio je Trnka, piše N1.

image

Prvi kontakt s Adrianom Matak HTZ je ostvario 2015. tijekom predstavljanja komunikacijskog koncepta ‘Full of Life‘ u Londonu (ilustracija)

HTZ PR
01. svibanj 2024 11:48