StoryEditorOCM
Regijatragičan ishod

Najmlađa žrtva korone u Crnoj Gori: preminula 16-godišnja djevojka, javnost nije zadovoljna liječničkim priopćenjem

Piše PSD
3. studenog 2021. - 12:59
Od koronavirusa u Crnoj Gori preminulo je više od 12 osoba od 20 do 40 godina i svi su bili necijepljeni. Najmlađa žrtva do sada bila je devetnaestogodišnja djevojka iz Nikšića koja je preminula 11. listopadaSavo Prelević/AFP

Djevojka od šesnaest godina, koju je otac jučer u polusvjesnom stanju doveo u Covid centar u Tološima u Podgorici, naprasno je preminula u tome domu zdravlja.

Iz podgoričkog Doma zdravlja potvrdili su vijest i priopćili: "Maloljetni pacijent kojem je pozlilo na putu ka Covid centru za djecu u Tološima naprasno je preminuo u našoj ustanovi usprkos naporima liječnika, medicinskog osoblja i ekipe Hitne pomoći koji su zajednički radili reanimaciju“.

Oni su se pozvali na Zakon o pravima pacijenata i istaknuli da, poštujući obiteljsku tragediju, Dom zdravlja Podgorica nije u prilici priopćiti više detalja u vezi s ovim slučajem.

- U toku je procedura utvrđivanja medicinskih činjenica i okolnosti koje su dovele do naprasne smrti djeteta, o čijem ishodu ćemo transparentno obavijes...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 23:15