StoryEditorOCM
Hrvatskatraže pravdu

Obitelj Gorana Šarića: ‘Banožić laže, nikad nam se nije javio, a kamoli ispričao! Dobili smo informacije, bojimo se...‘

Piše Nikola Patković/JL
21. svibnja 2024. - 19:48

Obitelj Gorana Šarića, 41-godišnjaka koji je smrtno stradao 11. studenoga prošle godine nakon što je u njegov kombi svojim terencem udario tadašnji ministar obrane Mario Banožić, obratila se javnosti putem svog odvjetnika Hrvoja Šutala i iznijela svoje viđenje aktualnog kaznenog postupka i optužnice koju je protiv Banožića podnijelo Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima. Obitelj je reagirala na Banožićev intervju u kojem je optužio poginulog Šarića da je nesreću zapravo izazvao on tako da je prešao svojim vozilom u Banožićev vozni trak, odnosno da bivši ministar uz sve pokušaje nije mogao izbjeći sudar. Izjavu obitelji Šarić prenosimo u cijelosti.

- Nažalost naš otac, suprug, sin i brat, pokojni Goran Šarić ne može dati svoju izjavu o okolnostima tog kobnog jutra 11. studenog 2023. godine, a sve zbog nepropisne vožnje odnosno kršenja propisa o sigurnosti prometa okrivljenog, kako je to utvrdilo Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima, a što će nadamo se i utvrditi Općinski sud u Vinkovcima donošenjem presude kojom će istog proglasiti krivim za kazneno djelo. Na nesreću okrivljenog, postoji svjedok ove prometne nesreće, kao što i postoji prometno vještačenje jedne ugledne i priznate ustanove, koje će pomoći sudionicima u kaznenom postupku utvrđenju istine i stati na kraj nedavno izrečenim lažima.

Naša bol i tuga zbog gubitka Gorana se ne smanjuju niti s odmakom vremena, a posebno ne pomaže lažno spominjanje naše obitelji u kontekstu isprike od strane okrivljenika. Nama, djeci, supruzi, majci i bratu pokojnog Gorana okrivljeni se nikad nije javio, a kamoli ispričao ili izrazio sućut.

Podredno želimo naglasiti da smo zahvalni na empatiji hrvatske javnosti, svim ponuđenim oblicima pomoći od strane pojedinaca, kao i informacijama koje smo dobili. Jedna od tih za sada nepotvrđenih informacija je da je okrivljenik u vrlo dobrim prijateljskim odnosima s osobom koja je usko rodbinski povezana s jednim od prometnih vještaka sa Zavoda za prometno-tehnička vještačenja, Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta prometnih znanosti, slijedom čega se po našem osobnom sudu pribojavamo svih možebitnih naknadnih vještačenja po toj Ustanovi.

Na kraju samo želimo da se kazneni postupak provede i završi na pošten i pravedan način, te da se naša obitelj pusti na miru, kako bismo mogli i dalje tugovati za našim Goranom, budući da je naš gubitak težak i stopostotni, a naša srca ne nogu prihvatiti gubitak našeg tate, supruga, sina i brata - poručili su iz obitelji Šarić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 16:53