StoryEditorOCM
Zdravljeriječ nutricionistice

Hranom protiv raka: ove namirnice i prehrambene navike štite organizam od opake bolesti

4. svibnja 2016. - 17:07
shutterstock_302597279a

Ono što jedemo, pijemo i udišemo uzrokuje čak 90 posto svih karcinoma, tvrdi sir Richard Doll, vodeći britanski medicinski znanstvenik. Njegovu tvrdnju potvrđuje i istraživanje na 44,788 parova blizanaca iz Danske, Finske i Švedske, objavljeno u New England Journal of Medicine, koje je otkrilo da nas naslijeđeni genetski čimbenici čine manje podložnima obolijevanju od karcinoma nego naše prehrambene navike i životni stil.

- Čini se da je karcinom bolest 20. stoljeća, jer za većinu karcinoma prije ovoga stoljeća poput karcinoma pluća, prostate, kolorektalnog karcinoma, karcinoma dojke, mnogi do tada nisu ni čuli, a danas u 21. stoljeću teško možemo naći nekoga tko se nije susreo s oboljelim od ovih karcinoma u svojoj blizini, podsjeća dr. Lejla Kažinić Kreho, nutricionistica ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 21:28