StoryEditorOCM
Zdravljeje li zdravije bijelo ili crno?

Ne pljucajte kožicu i sjemenke grožđa, puni su izvanredno vrijednih spojeva!

Piše Meri Šilović
22. travnja 2016. - 21:03
grapes-harvest-984x500

Zašto je, kada i koliko vino zdravo? Koja je tajna resveratrola iz grožđa, kojem se pripisuju sve čudesnija svojstva? Koje je vino i grožđe zdravije, crno ili bijelo, i zašto? Na ova pitanja u priči o superhrani odgovara jedan od najvećih autoriteta kod nas na ovom polju, prof. dr. sc. Bernard Kozina s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, ujedno i predsjednik Hrvatskog enološkog društva.

Civilizacija prema sadašnjim spoznajama, napominje prof. dr. Kozina, koristi grožđe, a s njim vrlo vjerojatno skoro u paraleli i vino, više tisuća godina. Neki autoriteti tvrde - čak i do 9000 godina! Neovisno o tome, nepobitna je činjenica da su grožđe i vino doista vrijedne i nezaobilazne namirnice u ljudskoj prehrani, posvuda gdje je bio moguć uzgoj vinove loze.

- Po čemu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 03:08