Iskoristite sezonu jagoda koja se bliži vrhuncu za isprobati ovaj recept koji će razveseliti sve sladokusce, ali i one koji paze na svaki zalogaj. Recept koji donosimo ne sadrži ni bijeli šećer, ni brašno, a ni skupi mascarpone koji ide u originalnu verziju.
Pripazili smo i na opasnost od salmonele pa u ovu poslasticu ne idu ni sirova jaja. Uzmite u obzir da mileram morate ostaviti najmanje 2-3 sata da se cijedi kako biste dobili zamjenu za mascarpone (točan postupak doznajte ovdje).
Lagani tiramisu od jagoda
500-1000 g jagoda
2 žumanjka
250 ml vrhnja za šlag
sok od pola limuna
1000 ml milerama (ili kiselog vrhnja)
150 g ksilitola (zdravi šećer od breze o kojem smo već pisali)
Narežite jagode (dio ostavite za ukras), po potrebi ih malo zasladite na način koji želite, a potom stavite ...
StoryEditorOCM
Hranaposlastica koju će svi obožavati
Donosimo recept za tiramisu od jagoda bez šećera, brašna i skupog mascarponea
10. svibnja 2017. - 18:21
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?