Stil Gastro

Fino jelo

Ne znate što biste za ručak? Omastite se uz ovaj brzinski recept za sočna svinjska rebarca s hrskavim krumpirima

Fino jelo

Ako ste se zaželjeli obroka 'za prste polizati', donosimo vam jednostavan i relativno brz recept za sočna rebarca s roštilja uz povrće i hrskave krumpiriće kao prilog.

Potrebno vam je:

  • 500 g svinjskih rebarca 
  • 5 jušnih žlica BBQ umaka
  • 2 crvene paprike
  • 2 paprike
  • 2 mrkve
  • 1 tikvica
  • 2 žlice soja sosa
  • 1 žlica vrhnja za kuhanje
  • sol 
  • papar 
  • 3 žlice meda
  • mažuran


Svinjska rebarca posoliti i popapriti te ih ispeći na roštilju.

Krumpir oguliti pa narezati na kockice i ispeći ga u dubokom ulju (temperature 150 stupnjeva), oko 20 minuta.

Povrće izrezati na 'julienne' način, odnosno na tanke duge trakice te ga popržiti na tavi s dodatkom soja sosa, malo vrhnja za kuhanje i papra.

Rebarca prije serviranja preliti barbecue umakom uz dodatak malo meda i mažurana te papra. Servirati rebarca s povrćem i hrskavim krumpirićima.

 

Naslovnica Gastro