Stil Gastro

Njam njam

Ima li išta bolje od nonine kužine? U ovom restoranu znaju da nema, zato i zapošljavaju isključivo - bake!

Njam njam

Znamo da restoranska hrana teško može nadmašiti topli obrok koji vam netko s ljubavlju pripremi kod kuće, bez obzira kako ukusna i profesionalno pripremljena bila, a tako smatra i Jody Scaravella, vlasnik Enoteke Maria u New Yorku.

Naime, proteklo desetljeće u njegovom restoranu kuhaju isključivo starije žene iz svih krajeva svijeta, oslanjajući se na vlastito iskustvo i tradicionalne recepte. Priča je započela s talijanskim nonama, no do danas ponuda Enoteke uključuje jela koja pripremaju bake podrijetlom iz Argentine, Alžira, Sirije, Dominikanske Republike, Poljske, Bugarske, Grčke, Japana te Šri Lanke.

Svaka od ovih nona u hranu unosi duh kuhinje s područja iz kojeg dolazi, dok je 'nono' Giuseppe Freya iz Calabrije zadužen za pripremanje svih vrsta domaće tjestenine: od raviola, preko lazanja, do tagliatella.

Zbog dobre hrane i domaće atmosfere restoran je postao pravi hit, a posjećuju ga ljudi iz cijelog svijeta. Stoga, ako vas nekada put dove do Staten Islanda, navratite i provjerite u čemu je tajna.

Više o restoranu te zbog čega ga ljudi toliko obožavaju, doznajte u videu.

Naslovnica Gastro