StoryEditorOCM
HranaNEODOLJIVA 'Zuppa'

Baš se mislite kakvim bi se desertom razveselile za vikend? S ovim nećete pogriješiti, a majstor otkriva recept

Piše JL
29. listopada 2016. - 00:37
shutterstock_62781313

"Kao djeca najviše smo uživali u desertu Zuppa Inglese. Uvijek je na stol dolazila velika zdjela, a mi smo grabili žlicom i uživali" prisjetio se chef Gregorio Manucci.

I evo njegovog recepta, kojeg je podijelio u Dobroj hrani.

Mješavina kreme od jaja s piškotama namočenima u talijanski crveni liker Alchermes, prepun aroma klinčića, cimeta, vanilije, muškatnog oraščića… Za izradu ove divote ne mora se baš taj liker, dobro će doći i rum, ali onda nema ove divne crvene boje, aroma nije identična.

Sastojci:

6 žumanjaka 
45 g gustina 
1 štapić vanilije 
240 g šećera 
400 ml mlijeka
100 ml vrhnja za šlag 
100 g tamne čokolade 
100 ml likera alchermes
20 savoiardi keksa 
200 ml vode

Priprema:

Za kremu: Mlijeko, vrhnje za šlag i vanilija neka zavru te maknuti s vatre.

Miksati žumanjak...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 11:25