Svi znamo da je krafne raditi kod kuće prilično zahtjevno i osim ako nemamo cijeli vikend vremena za njihovo pripremanje,a potom i ”izbijanje” glutena iz njih. Ali ako ne možete odoljeti njihovoj aromi, onda je vrijeme za muffine s okusom krafni, koje ne treba ni pržiti, piše Dobra hrana.
Od sastojaka će vam trebati:
- 120 g maslaca
- 120 g šećera
- 2 jaja
- žličica ekstrakta od vanilije
- 400 g brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 žličica sode bikarbone
- prstohvat soli
- pola žličice muškatnog oraščića
- 500 ml mlaćenice
Za glazuru:
- 100 g šećera
- 2 žličice cimeta
- 100 g maslaca
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. Lagano s maslacem namastite kalup za muffine.
Mikserom umijesite maslac i šećer. Dodajte jaja, jedno po jedno te ekstrakt vanilije.
U drugoj posudi pomiješajte ...