StoryEditorOCM
Hranaiskušajte i guštajte

Sedam najboljih recepata s kaštelanske Fešte o' boba

21. svibnja 2016. - 14:28
festa_boba10-140516.JPG

Donosimo vam izbor od sedm najboljih recepata s kaštelanske Fešte o' boba. Nadamo se da ćete ih iskušati, zavoljeti i još puno puta skuhati. U slast!

Bob s kozicama, Ivan Grgantov

Dvije izmiksane kapule, vezicu peršina, 1,5 glavica češnjaka pirjati na maslinovu ulju. Nakon 10-ak minuta ubaciti kilogram kozica i malo koncentrata rajčice ili pelata, pa kuhati do pola sata uz miješanje.

Podliti prvo s pola litre tople vode, pa pola litre bijeloga vina, pirjati 20 minuta te dodati sol i papar. Ubaciti dva kg blanširanog mladog boba, kuhati do 15 minuta, ubaciti 1-2 žlice krušnih mrvica i pustiti još pet minuta. Dodati čep viskija.

Ravioli od boba, Ivan Tadin

Mladom očišćenom bobu (400 g) skinuti "kapicu", kuhati ga u kipućoj vodi 10 minuta, pa ubaciti u hladnu s ledom. Nju ostavit...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 10:24