Sezona trešanja bliži se svom vrhuncu i bila bi prava šteta ne proslaviti ju vjerojatno najomiljenijim kolačem od tih slasnih plodova. Iskušajte ovaj recept za svima dragu pitu od trešanja.
Pita od trešanja
Sastojci:
Tijesto
325 g mekog brašna
220 g maslaca
1/4 žličice soli
1 žlica šećera
4 žlice hladne vode
Nadjev:
1/2 kg trešanja
100 g šećera
2 žlice škrobnog brašna
prstohvat cimeta ili vanilije u prahu
Priprema:
Tijesto
Pomiješati brašno i hladan maslac narezan na kockice, dodati sol i šećer te kratko miksati dok ne dobijete mrvičastu smjesu. Dodati žlicu hladne vode te ponovno kratko izmiksati.
Dobiveno tijesto istresite na radnu površinu i rukama ga oblikujte u kuglu. Podijelite tijesto na dva dijela, otprilike u omjeru 1/3 i 2/3. Svaki komad omotajte u prijanjajuću foliju...
StoryEditorOCM
Hranatko bi joj odolio?
Razveselite se sočnom i slatkom pitom od trešanja
17. svibnja 2016. - 14:33
shutterstock_211064773
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?