StoryEditorOCM
Hranagastro preporuka

Janjetina kao zvijezda kuhinje: vlasnici 'Kopačine' otkrili su nam svoje sjajne recepte...

Piše PSD.
13. studenog 2014. - 18:27
Uvijek treba skinuti kapu pred vlasnicima onih restorana koji na vrata svojih objekata ne stavljaju lokot sa završetkom turističke sezone. Ti u kojima se radi tijekom cijele godine, a uvijek u njima ima vreve, i uz to još dobivaju visoka mjesta na stranicama tipa Trip Advisor, u praktičnom su smislu gledano sinonim za dobru hranu.

A primjer imamo na Braču, u Donjem Humcu, u nadaleko poznatoj konobi "Kopačina". Pomalo je to za one vanjske, vanbračke, tvrd izraz, ali, s druge strane, ovdašnjim je ljudima uobičajen. Podrijetlo mu dolazi iz bračke prirode, iz špilje Kopačine u kojoj su pronađeni dokazi o životu prvoga dalmatinskog pračovjeka.

Tko zna čime li se on hranio, što mu je bilo na svakodnevnom meniju? Ne sumnjamo kako je izbora svakako imao, bračka su polja i brda pu...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 08:22