StoryEditorOCM
HranaVEGE RADIONICA

Naučite pripremiti slasnu pašticadu od ‘pšeničnog mesa’

Piše PSD.
7. studenog 2014. - 13:29
Zamislite pašticadu na stolu, a sve krave na broju! - to je slogan kuhara Vjeke Šoškića kojim je dočekao polaznike gastronomske radionice u Kuharskoj akademiji, na kojoj nas je podučio kako napraviti nekoliko brzih, pomalo neobičnih, no vrlo ukusnih jela.

Među ostalim i vegetarijansku pašticadu s kojom se odlično ljubi pire od prosa i bundeve. Dakle, u Vjekinu vege pašticadu umjesto teletine ide sejtan ili “pšenično meso”, koje sadrži i do 70 posto proteina te se smatra odličnom namirnicom za hladnije, zimske dane, a ima mali postotak masti i ugljikohidrata.

Vege pašticada s pireom od prosa i bundeve

sastojci:

- 60 dekagrama sejtana
- 2 glavice luka
- 5 češnjeva češnjaka
...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:52