StoryEditorOCM
Hranapraktični savjeti

Kuhinjska dilema: kada koristiti aluminijsku, a kada prijanjajuću foliju?

Piše PSD.
15. listopada 2014. - 14:01
Kad želite spremiti ostatke hrane, možda ste u dilemi - umotati ih u aluminijsku ili u prozirnu foliju? Odgovor ovisi o vrsti hrane i o tome kako je poslije namjeravate upotrijebiti.

Aluminijskoj foliji dajte prednost:

- Ako u hladnjak spremate hranu intenzivnog mirisa jer će aluminijska folija bolje sačuvati miris. Naravno treba je čvrsto oviti i utisnuti oko hrane;

- Za zamotavanje hrane koju namjeravate kasnije podgrijati u pećnici, jer je već umotana u foliju možete staviti u pećnicu jer je otporna na vrućinu;

- Ako želite zamrznutu hranu koja je u ambalaži od obične folije ( npr. meso na pladnju od stiropora i s prozirnom folijom na vrhu), možete oko nje dodatno još omotati aluminijsku foliju koja će spriječiti dotok kisika do hrane.

Aluminijsku foliju ne koristite:

- Za ...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 10:48