StoryEditorOCM
Hranatopi se u ustima...

Naučite pripremiti savršen fondue i - rastopite se od užitka

Piše PSD.
21. rujna 2014. - 11:37
Jesen je pred nama, a to je pravo vrijeme da okupite društvo kod sebe, družite se s vama dragim ljudima i - počastite ih ukusnim fondue-jem!

Izvrsna ideja jer nema prejedanja, zaposleni su svi, domaćini samo serviraju sirovine, a cjelokupna kulinarska obrada ovisi o učesnicima događanja, njihovim ukusima i sklonostima.

Fondue je prema rječniku stranih riječi, riječ koja vuče podrijetlo iz francuskog jezika, čita se fondî, a u originalu znači «rastopljen».

Autor riječnika, prof. Klaić, opisuje tu riječ kao vrstu mliječnog proizvoda od topljenog sira, vina i drugih sastojaka… Uspoređuje se s riječiju „fondan“, što označava onog koji je sočan i topi se u ustima. Talijani imaju svoju riječ «fondente» koja označava sočno, lako topivo u ustima, ono što donosi vrhunski užitak nepcu...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 17:13