StoryEditorOCM
Hranazdrav i ukusan

Recepti zbog kojih ćete se zaljubiti u batat, drevnu namirnicu koja sadrži tisuću puta više vitamina od krumpira

Piše PSD.
29. lipnja 2014. - 19:45

O batatu se puno može pričati, oni koji su ga probali hvalit će njegov specifičan ukus i prezentiranja u raznim licima. No brojniji su oni koji o batatu nemaju baš veliko znanje. Njima bi mogla pomoći nova kuharica pod nazivom “Sva lica batata - Recepti za inovativnu upotrebu batata u domaćoj kuhinji”, urednice, poznatog TV lica i gastronomskog znalca Željke Klemenčić i izdavača i vlasnika knjižice, Vidre, Agencije za regionalni razvoj Virovitičko - podravske županije.

Drevna hrana omiljena među stanovnicima Amerike i Kine u huharici se pojavila u 27 recepta, pokazavši kako se batat odlično slaže s bundevom, mrkvom, mesom, mesnim prerađevinama, čak i čokoladom. Doc. dr. sc.Darija Vranešić Bender, klinički nutricionist KBC-a Zagreb, navela je to u predgovoru knjige, filo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 13:35