StoryEditorOCM
Hrana100% čokolada

Savršeno jednostavan: čokoladni mousse od samo dva sastojka

Piše PSD.
17. svibnja 2014. - 14:55
Ovaj je recept otkriće Hervéa Thisa, francuskog kuhara kojeg nazivaju i ocem molekularne gastronomije, a s nama ga je, kao jedan od svojih omiljenih čokoladnih recepata, podijelila poznata gastro blogerica Ana-Marija Bujić koja stoji iza bloga Da mi je nešto slatko.

'Izmislio sam ovaj recept, ali toliko je jednostavan da me je sram!' rekao je u jednom intervjuu Herve This o svom receptu koji donosi čisti čokoladni okus bez ikakvih primjesa.

Sastojci (za dvije osobe):

- 100 g tamne čokolade
- 80 ml vode

Priprema:

Napunite posudu ledom. U drugi lončić stavite čokoladu i vodu i kuhajte na laganoj vatri dok se čokolada ne rastopi. Stalno miješajte i pazite da ne provri.

Kad se čokolada rastopi, stavite lonac u kojem se kuhala u pripremljenu ledenu kupelj pa neprestano miksajte sve dok...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 08:00