StoryEditorOCM
Više od sportadošlo je i do njega

Tudor ovakav odgovor nije očekivao, Ljubičić odbio Lazio: ‘Ne hvala, radim nešto drugo‘

Piše SPORT SD
14. svibnja 2024. - 17:11

Vijest da talijanski Lazio i njegov trener Igor Tudor žele na ljeto dovesti Marina Ljubičića odjeknula je u Italiji, ali i Austriji. Pisali su strani mediji da je posebno jako hrvatski trener zagrizao za mladog napadača.

Tudor koji se sa svojim klubom u Serie A bori za ponovni plasman u Ligu prvaka traži pojačanja u vrhu napada, dijelom i zbog toga što se sve više spominje kako na kraju sezone odlazi klupska legenda i najbolji strijelac Ciro Imobbile (34). Cifra o kojoj se priča je visokih 15 milijuna eura.

U austrijskom LASK-u je Ljubičić u 73 susreta zabio 31 pogodak. Pod ugovorom je do 2027. godine.

Jedan talijanski portal je prenio vijest na Twitteru, a u komentarima je odbijenicu Laziju poslao - Ljubičić. Iako nije Marin, već naš proslavljeni tenisač Ivan Ljubičić. 

- Nisam zainteresiran, radim nešto drugo. Hvala svejedno - našalio se Ivan Ljubičić.

Vjerojatno je i on primijetio da se zadnjih dana nešto više spominje, bit će da mu dolaze kakve notifikacije svako malo, pogotovo zbog interesa brojnih klubova za mladog napadača s kojim dijeli prezime.

image
Screenshot/Twitter

Inače, Marin Ljubičić je za Hajduk debitirao u ožujku 2021. godine u gostujućoj 3:0 pobjedi nad Zagrebom u kupu. Ukupno je za "bijele" odigrao 44 službene utakmice, a zabio je devet pogodaka (od toga tri gola u 37 prvenstvenih susreta).

Ljubičić je imao određenu minutažu, ali nije se uspijevao nametnuti pored iskusnijih napadača poput neprikosnovenog Marka Livaje, Nikole Kalinića i Jana Mlakara. Poput Mlakara i on je znao često ordinirati na krilu premda je najbolji bio kao centralni napadač. Zbog toga se otisnuo u inozemstvo, gdje se vrlo brzo snašao.

Već i tada u javnosti se često spočitavalo kako je mladi reprezentativac otišao za malu odštetu, da od njega Hajduk ni igrački ni financijski nije previše profitirao. Za usporedbu drugi Hajdukov dragulj iz te generacije Stipe Biuk napravio je 6,5 milijuna eura težak transfer u Los Angeles FC u američki MLS. Sada je Biuk na posudbi u španjolskom Real Valladolidu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 06:43