stdClass Object ( [id] => 1344442 [title] => Jug do 70. trofeja stigao na nevjerojatan način, trener Kobešćak: Ovaj je osvojen u inat svima! [alias] => jug-do-70-trofeja-stigao-na-nevjerojatan-nacin-trener-kobescak-ovaj-je-osvojen-u-inat-svima [catid] => 282 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Nevjerojatno finale u zadarskom Višnjiku dugo će se pamtiti. Prepričavati. Jugaši, branitelji naslova Kupa Hrvatske, slavili su na peterce protiv aktualnog državnog prvaka, splitskog Jadrana, nakon što su utakmicu otvorili za pet, te imali plus pet, a u nastavku postigli samo jedan pogodak. Pamtit će se i po sjajnoj izvedbi Lorena Fatovića, koji je postigao 7 od 9 pogodaka za Jadran protiv svog matičnog kluba, te u odluci na peterce realizirao oba.

Međutim, ni taj nevjerojatan napadački učinak u jednoj finalnoj utakmici nije bilo dovoljno da se opet u Višnjiku ne čuje pjesma Jugaša. Pjevali su prošle sezone, tu su dobili također Jadrana, tad u borbi za Super kup, tu je Vjeko Kobešćak, najtrofejniji Jugov trener u povijesti osvojio prvi trofej u karijeri s velikanom iz Gruža krajem 2015. godine.

- Jako teško osvojen trofej, i sve teže i teže ih osvajamo. Iz puno razloga. Sami smo u ovom kao klub, ponekad čak i u samom gradu, a da ne govorim na ovoj razini, i zbog toga nije lako iz godine u godinu. Znate da nisam od nekih riječi i floskula, pa ću sad reći kako je ovo trofej osvojen u inat svima, ne znam kome sve ne, ali ovo je sedamdeseti trofej u povijesti Vaterpolskog kluba Jug. Sedamdeseti! I to je ogromna stvar. Ogromna. Stoji, iako kup neće donijeti zadovoljstvo u sezoni, neće ako se ona ne nastavi na ovaj način, ali sa svim usponima i padovima koje smo imali do danas ove sezone, poteškoćama u našoj igri, ovo je ogroman, da, ponavljam, ogroman uspjeh – zbori Kobešćak. Naslonio se nakon finala na ogradu u Višnjiku, pogled u daljinu. Osmjeh na licu. Zadovoljan. Nova velika pobjeda njegove momčadi, koja je novu sezonu dočekala bez centra svjetske klase budući je Konstantinos Kakaris prešao u redove europskog prvaka PRO Recca.

---

image

Fešta nakon završetka ruleta peteraca

Zvonko Pavić/Cropix
---

- Čovjek dođe u jednu tako superiornu momčad, te dominira. Eto, koliko je mogao, i što je nama značio. Naravno, isto tako i od strane Lola (Loren Fatović, nap.a.), koji je u ovom trenutku najbolji igrač splitskog Jadrana. Nama je već godinama prva sedmorka jaka, dok je klupa malo tanja, a tanja je jer je mlađa. Međutim, ta mlađa klupa je naš put. Nešto su na to utjecale financije, ali više taj naš put. Non stop čujem nekakve komentare kako je ovdje previše stranaca, ili kako nema naših domaćih igrača. Međutim, mi imamo dosta naših igrača, i to je politika kluba. Herceg Novi i mi imamo najviše domaćih igrača, a to se u profesionalnom sportu najmanje gleda. Dakle, to je naš put, i mi ćemo igrati tako i dalje. Mi želimo i rezultat, i razvoj – rekao je Kobešćak, stanovnik Gruža od proljeća 2015. godine.

‘Žao mi je što smo pobijedili, ovo je Solaris trebao dobiti‘ - rekao je Jugov trenera nakon polufinala. Tim riječima je samo potvrdio što misli o igri svoje momčadi.

- Stoji, u polufinalu smo bili katastrofalni, u finalu smo dobrim dijelom utakmice bili fantastični, imali priliku pobjedu osigurati i ranije. Ali, najvažnije, uspjeli smo. Velike čestitke igračima, ali i Jadranu, koji je također odigrao odlično finale nakon što nije bio tako dobar u polufinalu. Vidjeli ste Fatovića i njegovu maestralnu igru, ali vidjeli ste s druge strane Popadića, vidjeli ste Daubea...

---

image
Tom Dubravec/Cropix
---

Pamtit će se ovo finale. To smo podvukli. Sjeća li se netko kad je jedna momčad u svijetu vaterpola osvojila trofej, a postigla samo jedan pogodak u nastavku.

- Znam kako smo kiksali u napadu u finalu, ali smo imali sjajne prilike u nastavku. Realizacija nije bila dobra. Opet, od početka ove sezone mučili smo se s obranom. Napokon smo došli do rješenja. Istina, Fatovića nismo uspjeli zaustaviti, ali smo uspjeli ostale. Kharkov je postigao jedan pogodak, Đuro Radović niti jedan... Ovo je potvrda kako obrana donosi trofeje, a ne napad – jasan je Kobašćak.

Zadar je u srcu mome – pjeva li Jugov trener tu pjesmu? Naime, svoj prvi trofej s Jugom osvojio je u Višnjiku, bilo je to 2015. godine. Tu je lani je uzeo Superkup, sad Kup.

- Zadar je vrlo, vrlo dobar grad za moju karijeru. Neka se tako i nastavi. Ako možemo još koji put doći ovdje, bilo bi super – rekao je najtrofejniji jugov trener u povijesti, a najtrofejniji Jugov igrač svih vremena, Maro Joković, koji je stigao do svog 46. klupskog trofeja, a 36. s Jugom. Joković je na prvom Final fouru Kupa Hrvatske u Višnjiku, koji je odigran 2009. godine, slavio osvajanje trofeja.

- Očito nam je Zadar domaći teren, sretan teren. Što se tiče ovogodišnjeg finala, početak je bio bez iti jedne greške, a drugo poluvrijeme... Umor je bio velik, te smo spašavli živu glavu. Lolo je bio nevjerojatan, ne sjećam se kad je jedan igrač izdominirao ovako u nekom finalu. Koliko god smo obraćali pozornost prema njemu, nismo imali rješenja, a što se tiče pobjede nakon dramatičnih peteraca, mišljenja sam kako smo zaslužili trofej. Bilo je vidljivo kako je svatko od nas ostavio sve od sebe u vodi, i to je naša najveća pobjeda – rekao je 36-godišnji Joković.

---

image

Maro Joković

Damir Krajač/Cropix
---

- Kad se pogleda Jadranov sastav, koliko ima reprezentativaca, onda je to sastav koji spada među najbolje ekipe u Europi. Tu nema dileme, ali smo u svakoj utakmici protiv Jadrana ove sezone bili u egalu jer smo se dobro pripremili. Ovo je plod jednog mukotrpnog rada od početka sezone. I kad smo već u tom na papiru podređenom položaju u odnosu na Jadran, dosta smo emotivnije doživjeli ovaj uspjeh, i zato smo ovako slavili – istaknuo je, a potom se osvrnuo na činjenicu kako je Jug u svojih prvih 100 godina osvojio 70 trofeja.

- Gledajući zadnjih dvadesetak godina, u vrhu smo hrvatskog vaterpola. Suparnici nas gledaju s respektom, te ulažu dodatni napor jer nas žele srušiti, ali kao što se vidi, nije lako. Imamo dobru komunikaciju među nama, na svim razinama u klubu, i ta otvorenost, spremnost na dijalog, mukotrpan rad, ažuran rad s obzirom na trendove u vaterpolu, presudan je svih ovih godina. Da, mi smo najtrofejniji sportski kolektiv u Hrvatskoj, koji svake sezone ima iste ciljeve u kakvom god bili sastavu. To donosi pritisak, odgovornost, ali to potvrđuje kako je Jug velik klub, i po trofejima, i po ustroju, i onaj tko igra za ovaj klub mora znati kako je došao u klub s pobjedničkim mentalitetom. Jedino na takav način funkcionira Jug – naglasio je Joković, koji je zaključio finale pogotkom nakon što je Konstantin Kharkov promašio u drugoj dodatnoj seriji peteraca.

---

Jug još jednom ‘demantirao‘ legendarnog Mladena Delića

Vaterpolski klub Jug AO s trofejom Kupa Hrvatske za 2023. godinu - nova je to slika za povijest u trenutku kad u povijest odlazi godina u kojoj je dubrovački klub ugasio sto svjećica na rođendanskoj torti. Prvi trofej je osvojio u svom prvom nastupu u prvenstvu, skinuo s trona splitski Jadran, potom je taj njegov niz trajao trinaest godina, povijest piše kako ga je daleke 1938. godine prekinuo sam. Nije otišao na prvenstvo, svadio se sa savezom, nije bio u dobre s najvećim rivalom. Gruž i Zvončac su se ‘tukli‘ i izvan bazena.

Sad u zadnjem natjecanju u njegovom prvom stoljeću života, isti suparnik, isti kraj - trofej je u njegovim rukama.

Nova slika za povijest je sedamdeseta ovakva slika. Da, sedamdeseta! Kako je počeo svoj život, još je ljepše zaključio svoje prvo stoljeće. Od 8. travnja 2000. godine, kad je osvojio LEN kup, prvi trofej nakon što ‘jedinica‘ više nije bila prva kad se pisalo koja je godina, već ju je zamijenila ‘dvica‘, Gruž je podigao 43 trofeja!

U ovom stoljeću tri puta je prvak Europe, dva puta osvajač europskog Superkupa, plus spomenuti LEN-a kup, zatim pet puta pobjednik Regionalne lige, koja se igra od sezone 2008./09., sedamnaest puta prvak Hrvatske, ovo mu je od tad četrnaesti Kup Hrvatske (ukupno šesnaesti), plus uzeo je prvi i do danas jedini hrvatski Superkup.

Legendarni HT-ov sportski komentator Mladen Delić je prije 40 godina, 22. prosinca će biti točno 40, uzviknuo: ‘Ljudi moji, je li to moguće?‘ MI se svake godine to pitamo kad je Vaterpolski klub Jug Adriatic osiguranje u pitanju!

I svaki put velikan iz Gruža odgovara: Moguće je!

---

---

image

Pobjednici Kupa VK Jug AO

Zvonko Pavić/Cropix
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Ježa će gucati... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => Ježa će gucati... 2 0 6406 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-12-03 12:53:04 [created_by] => 3219 [created_by_alias] => Tonči Vlašić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-12-04 06:43:18 [modified_by] => 3219 [publish_up] => 2023-12-03 19:11:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 282 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz vaterpola. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, vaterpolo [secure] => 0 [page_title] => Vaterpolo [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Jug do 70. trofeja stigao na nevjerojatan način, trener Kobešćak kaže: 'Ovaj je osvojen u inat svima!' page_title=Jug do 70. trofeja stigao na nevjerojatan način, trener Kobešćak kaže: 'Ovaj je osvojen u inat svima!' [metakey] => VK Jug AO, Jadran Split, Vaterpolo Kup Hrvatske, Vjekoslav Kobešćak, Maro Joković [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/12\/03\/26153084.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/03\/25736129.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/03\/26153014.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/03\/26152996.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/03\/24912554.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Zvonko Pavi\u0107\/Cropix","Damir Kraja\u010d\/Cropix","Zvonko Pavi\u0107\/Cropix","Zvonko Pavi\u0107\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Slavlje vaterpolista Juga AO<\/p>","

Maro Jokovi\u0107<\/p>","

Fe\u0161ta nakon zavr\u0161etka ruleta peteraca<\/p>","

Pobjednici Kupa VK Jug AO<\/p>",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1259","hd_26153084_1920.jpg":"1920x1080","k_26153084_1280.jpg":"1280x1280","k_26153084_1024.jpg":"1024x1024","k_26153084_640.jpg":"640x640","k_26153084_480.jpg":"480x480","k_26153084_340.jpg":"340x340","k_26153084_220.jpg":"220x220","o_26153084_1280.jpg":"1280x839","o_26153084_1024.jpg":"1024x671","o_26153084_640.jpg":"640x419","o_26153084_480.jpg":"480x314","o_26153084_340.jpg":"340x222","o_26153084_220.jpg":"220x144","h_26153084_1280.jpg":"1280x854","h_26153084_1024.jpg":"1024x683","h_26153084_640.jpg":"640x427","h_26153084_480.jpg":"480x320","h_26153084_340.jpg":"340x227","h_26153084_220.jpg":"220x147","pp_26153084_1280.jpg":"1280x1628","pp_26153084_1024.jpg":"1024x1303","pp_26153084_640.jpg":"640x814","pp_26153084_480.jpg":"480x611","pp_26153084_340.jpg":"340x432","pp_26153084_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25736129_1920.jpg":"1920x1080","k_25736129_1280.jpg":"1280x1280","k_25736129_1024.jpg":"1024x1024","k_25736129_640.jpg":"640x640","k_25736129_480.jpg":"480x480","k_25736129_340.jpg":"340x340","k_25736129_220.jpg":"220x220","o_25736129_1280.jpg":"1280x853","o_25736129_1024.jpg":"1024x682","o_25736129_640.jpg":"640x426","o_25736129_480.jpg":"480x320","o_25736129_340.jpg":"340x226","o_25736129_220.jpg":"220x146","h_25736129_1280.jpg":"1280x854","h_25736129_1024.jpg":"1024x683","h_25736129_640.jpg":"640x427","h_25736129_480.jpg":"480x320","h_25736129_340.jpg":"340x227","h_25736129_220.jpg":"220x147","pp_25736129_1280.jpg":"1280x1628","pp_25736129_1024.jpg":"1024x1303","pp_25736129_640.jpg":"640x814","pp_25736129_480.jpg":"480x611","pp_25736129_340.jpg":"340x432","pp_25736129_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1200","hd_26153014_1920.jpg":"1920x1080","k_26153014_1280.jpg":"1280x1280","k_26153014_1024.jpg":"1024x1024","k_26153014_640.jpg":"640x640","k_26153014_480.jpg":"480x480","k_26153014_340.jpg":"340x340","k_26153014_220.jpg":"220x220","o_26153014_1280.jpg":"1280x800","o_26153014_1024.jpg":"1024x640","o_26153014_640.jpg":"640x400","o_26153014_480.jpg":"480x300","o_26153014_340.jpg":"340x212","o_26153014_220.jpg":"220x137","h_26153014_1280.jpg":"1280x854","h_26153014_1024.jpg":"1024x683","h_26153014_640.jpg":"640x427","h_26153014_480.jpg":"480x320","h_26153014_340.jpg":"340x227","h_26153014_220.jpg":"220x147","pp_26153014_1280.jpg":"1280x1628","pp_26153014_1024.jpg":"1024x1303","pp_26153014_640.jpg":"640x814","pp_26153014_480.jpg":"480x611","pp_26153014_340.jpg":"340x432","pp_26153014_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1325","hd_26152996_1920.jpg":"1920x1080","k_26152996_1280.jpg":"1280x1280","k_26152996_1024.jpg":"1024x1024","k_26152996_640.jpg":"640x640","k_26152996_480.jpg":"480x480","k_26152996_340.jpg":"340x340","k_26152996_220.jpg":"220x220","o_26152996_1280.jpg":"1280x883","o_26152996_1024.jpg":"1024x706","o_26152996_640.jpg":"640x441","o_26152996_480.jpg":"480x331","o_26152996_340.jpg":"340x234","o_26152996_220.jpg":"220x151","h_26152996_1280.jpg":"1280x854","h_26152996_1024.jpg":"1024x683","h_26152996_640.jpg":"640x427","h_26152996_480.jpg":"480x320","h_26152996_340.jpg":"340x227","h_26152996_220.jpg":"220x147","pp_26152996_1280.jpg":"1280x1628","pp_26152996_1024.jpg":"1024x1303","pp_26152996_640.jpg":"640x814","pp_26152996_480.jpg":"480x611","pp_26152996_340.jpg":"340x432","pp_26152996_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1284","hd_24912554_1920.jpg":"1920x1080","k_24912554_1280.jpg":"1280x1280","k_24912554_1024.jpg":"1024x1024","k_24912554_640.jpg":"640x640","k_24912554_480.jpg":"480x480","k_24912554_340.jpg":"340x340","k_24912554_220.jpg":"220x220","o_24912554_1280.jpg":"1280x856","o_24912554_1024.jpg":"1024x684","o_24912554_640.jpg":"640x428","o_24912554_480.jpg":"480x321","o_24912554_340.jpg":"340x227","o_24912554_220.jpg":"220x147","h_24912554_1280.jpg":"1280x854","h_24912554_1024.jpg":"1024x683","h_24912554_640.jpg":"640x427","h_24912554_480.jpg":"480x320","h_24912554_340.jpg":"340x227","h_24912554_220.jpg":"220x147","pp_24912554_1280.jpg":"1280x1628","pp_24912554_1024.jpg":"1024x1303","pp_24912554_640.jpg":"640x814","pp_24912554_480.jpg":"480x611","pp_24912554_340.jpg":"340x432","pp_24912554_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 282 [name] => Vaterpolo [alias] => vaterpolo [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 8 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7578366 Threads: 1 Questions: 1613601772 Slow queries: 4789614 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110852354 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/vaterpolo ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 282 [name] => Vaterpolo [alias] => vaterpolo [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/vaterpolo ) ) [link] => /sport/vaterpolo/jug-do-70-trofeja-stigao-na-nevjerojatan-nacin-trener-kobescak-ovaj-je-osvojen-u-inat-svima-1344442 [printLink] => /sport/vaterpolo/jug-do-70-trofeja-stigao-na-nevjerojatan-nacin-trener-kobescak-ovaj-je-osvojen-u-inat-svima-1344442?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 508006 [name] => VK Jug AO [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vk-jug-ao [link] => /tag/vk-jug-ao ) [1] => stdClass Object ( [id] => 310586 [name] => Jadran Split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => jadran-split [link] => /tag/jadran-split ) [2] => stdClass Object ( [id] => 519620 [name] => Vaterpolo Kup Hrvatske [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vaterpolo-kup-hrvatske [link] => /tag/vaterpolo-kup-hrvatske ) [3] => stdClass Object ( [id] => 393269 [name] => vjekoslav kobeščak [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vjekoslav-kobescak [link] => /tag/vjekoslav-kobescak ) [4] => stdClass Object ( [id] => 481115 [name] => Maro Joković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => maro-jokovic [link] => /tag/maro-jokovic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Ježa će gucati... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Jug do 70. trofeja stigao na nevjerojatan način, trener Kobešćak: Ovaj je osvojen u inat svima! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3219 [name] => Tonči Vlašić [username] => ton-i-vla-i [email] => ton-i-vla-i@sd.hr [password] => $2y$10$r2nyeBJRVK2nwuDlUByGFuSwtf6oWSVrPEJM6S0JbldCchAQCUtrO [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/tonci-vlasic-3219 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1737 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/cec9af730e333a4506ea2e35e9dedce2?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/03/26153084.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Zvonko Pavić/Cropix [mainImageDesc] =>

Slavlje vaterpolista Juga AO

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/03/26153084.jpg [title] =>

Slavlje vaterpolista Juga AO

Zvonko Pavić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/03/25736129.jpg [title] =>

Maro Joković

Damir Krajač/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/03/26153014.jpg [title] =>

Fešta nakon završetka ruleta peteraca

Zvonko Pavić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/03/26152996.jpg [title] =>

Pobjednici Kupa VK Jug AO

Zvonko Pavić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/03/24912554.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Nevjerojatno finale u zadarskom Višnjiku dugo će se pamtiti. Prepričavati. Jugaši, branitelji naslova Kupa Hrvatske, slavili su na peterce protiv aktualnog državnog prvaka, splitskog Jadrana, nakon što su utakmicu otvorili za pet, te imali plus pet, a u nastavku postigli samo jedan pogodak. Pamtit će se i po sjajnoj izvedbi Lorena Fatovića, koji je postigao 7 od 9 pogodaka za Jadran protiv svog matičnog kluba, te u odluci na peterce realizirao oba.

Međutim, ni taj nevjerojatan napadački učinak u jednoj finalnoj utakmici nije bilo dovoljno da se opet u Višnjiku ne čuje pjesma Jugaša. Pjevali su prošle sezone, tu su dobili također Jadrana, tad u borbi za Super kup, tu je Vjeko Kobešćak, najtrofejniji Jugov trener u povijesti osvojio prvi trofej u karijeri s velikanom iz Gruža krajem 2015. godine.

- Jako teško osvojen trofej, i sve teže i teže ih osvajamo. Iz puno razloga. Sami smo u ovom kao klub, ponekad čak i u samom gradu, a da ne govorim na ovoj razini, i zbog toga nije lako iz godine u godinu. Znate da nisam od nekih riječi i floskula, pa ću sad reći kako je ovo trofej osvojen u inat svima, ne znam kome sve ne, ali ovo je sedamdeseti trofej u povijesti Vaterpolskog kluba Jug. Sedamdeseti! I to je ogromna stvar. Ogromna. Stoji, iako kup neće donijeti zadovoljstvo u sezoni, neće ako se ona ne nastavi na ovaj način, ali sa svim usponima i padovima koje smo imali do danas ove sezone, poteškoćama u našoj igri, ovo je ogroman, da, ponavljam, ogroman uspjeh – zbori Kobešćak. Naslonio se nakon finala na ogradu u Višnjiku, pogled u daljinu. Osmjeh na licu. Zadovoljan. Nova velika pobjeda njegove momčadi, koja je novu sezonu dočekala bez centra svjetske klase budući je Konstantinos Kakaris prešao u redove europskog prvaka PRO Recca.

---

image

Fešta nakon završetka ruleta peteraca

Zvonko Pavić/Cropix
---

- Čovjek dođe u jednu tako superiornu momčad, te dominira. Eto, koliko je mogao, i što je nama značio. Naravno, isto tako i od strane Lola (Loren Fatović, nap.a.), koji je u ovom trenutku najbolji igrač splitskog Jadrana. Nama je već godinama prva sedmorka jaka, dok je klupa malo tanja, a tanja je jer je mlađa. Međutim, ta mlađa klupa je naš put. Nešto su na to utjecale financije, ali više taj naš put. Non stop čujem nekakve komentare kako je ovdje previše stranaca, ili kako nema naših domaćih igrača. Međutim, mi imamo dosta naših igrača, i to je politika kluba. Herceg Novi i mi imamo najviše domaćih igrača, a to se u profesionalnom sportu najmanje gleda. Dakle, to je naš put, i mi ćemo igrati tako i dalje. Mi želimo i rezultat, i razvoj – rekao je Kobešćak, stanovnik Gruža od proljeća 2015. godine.

‘Žao mi je što smo pobijedili, ovo je Solaris trebao dobiti‘ - rekao je Jugov trenera nakon polufinala. Tim riječima je samo potvrdio što misli o igri svoje momčadi.

- Stoji, u polufinalu smo bili katastrofalni, u finalu smo dobrim dijelom utakmice bili fantastični, imali priliku pobjedu osigurati i ranije. Ali, najvažnije, uspjeli smo. Velike čestitke igračima, ali i Jadranu, koji je također odigrao odlično finale nakon što nije bio tako dobar u polufinalu. Vidjeli ste Fatovića i njegovu maestralnu igru, ali vidjeli ste s druge strane Popadića, vidjeli ste Daubea...

---

image
Tom Dubravec/Cropix
---

Pamtit će se ovo finale. To smo podvukli. Sjeća li se netko kad je jedna momčad u svijetu vaterpola osvojila trofej, a postigla samo jedan pogodak u nastavku.

- Znam kako smo kiksali u napadu u finalu, ali smo imali sjajne prilike u nastavku. Realizacija nije bila dobra. Opet, od početka ove sezone mučili smo se s obranom. Napokon smo došli do rješenja. Istina, Fatovića nismo uspjeli zaustaviti, ali smo uspjeli ostale. Kharkov je postigao jedan pogodak, Đuro Radović niti jedan... Ovo je potvrda kako obrana donosi trofeje, a ne napad – jasan je Kobašćak.

Zadar je u srcu mome – pjeva li Jugov trener tu pjesmu? Naime, svoj prvi trofej s Jugom osvojio je u Višnjiku, bilo je to 2015. godine. Tu je lani je uzeo Superkup, sad Kup.

- Zadar je vrlo, vrlo dobar grad za moju karijeru. Neka se tako i nastavi. Ako možemo još koji put doći ovdje, bilo bi super – rekao je najtrofejniji jugov trener u povijesti, a najtrofejniji Jugov igrač svih vremena, Maro Joković, koji je stigao do svog 46. klupskog trofeja, a 36. s Jugom. Joković je na prvom Final fouru Kupa Hrvatske u Višnjiku, koji je odigran 2009. godine, slavio osvajanje trofeja.

- Očito nam je Zadar domaći teren, sretan teren. Što se tiče ovogodišnjeg finala, početak je bio bez iti jedne greške, a drugo poluvrijeme... Umor je bio velik, te smo spašavli živu glavu. Lolo je bio nevjerojatan, ne sjećam se kad je jedan igrač izdominirao ovako u nekom finalu. Koliko god smo obraćali pozornost prema njemu, nismo imali rješenja, a što se tiče pobjede nakon dramatičnih peteraca, mišljenja sam kako smo zaslužili trofej. Bilo je vidljivo kako je svatko od nas ostavio sve od sebe u vodi, i to je naša najveća pobjeda – rekao je 36-godišnji Joković.

---

image

Maro Joković

Damir Krajač/Cropix
---

- Kad se pogleda Jadranov sastav, koliko ima reprezentativaca, onda je to sastav koji spada među najbolje ekipe u Europi. Tu nema dileme, ali smo u svakoj utakmici protiv Jadrana ove sezone bili u egalu jer smo se dobro pripremili. Ovo je plod jednog mukotrpnog rada od početka sezone. I kad smo već u tom na papiru podređenom položaju u odnosu na Jadran, dosta smo emotivnije doživjeli ovaj uspjeh, i zato smo ovako slavili – istaknuo je, a potom se osvrnuo na činjenicu kako je Jug u svojih prvih 100 godina osvojio 70 trofeja.

- Gledajući zadnjih dvadesetak godina, u vrhu smo hrvatskog vaterpola. Suparnici nas gledaju s respektom, te ulažu dodatni napor jer nas žele srušiti, ali kao što se vidi, nije lako. Imamo dobru komunikaciju među nama, na svim razinama u klubu, i ta otvorenost, spremnost na dijalog, mukotrpan rad, ažuran rad s obzirom na trendove u vaterpolu, presudan je svih ovih godina. Da, mi smo najtrofejniji sportski kolektiv u Hrvatskoj, koji svake sezone ima iste ciljeve u kakvom god bili sastavu. To donosi pritisak, odgovornost, ali to potvrđuje kako je Jug velik klub, i po trofejima, i po ustroju, i onaj tko igra za ovaj klub mora znati kako je došao u klub s pobjedničkim mentalitetom. Jedino na takav način funkcionira Jug – naglasio je Joković, koji je zaključio finale pogotkom nakon što je Konstantin Kharkov promašio u drugoj dodatnoj seriji peteraca.

---

Jug još jednom ‘demantirao‘ legendarnog Mladena Delića

Vaterpolski klub Jug AO s trofejom Kupa Hrvatske za 2023. godinu - nova je to slika za povijest u trenutku kad u povijest odlazi godina u kojoj je dubrovački klub ugasio sto svjećica na rođendanskoj torti. Prvi trofej je osvojio u svom prvom nastupu u prvenstvu, skinuo s trona splitski Jadran, potom je taj njegov niz trajao trinaest godina, povijest piše kako ga je daleke 1938. godine prekinuo sam. Nije otišao na prvenstvo, svadio se sa savezom, nije bio u dobre s najvećim rivalom. Gruž i Zvončac su se ‘tukli‘ i izvan bazena.

Sad u zadnjem natjecanju u njegovom prvom stoljeću života, isti suparnik, isti kraj - trofej je u njegovim rukama.

Nova slika za povijest je sedamdeseta ovakva slika. Da, sedamdeseta! Kako je počeo svoj život, još je ljepše zaključio svoje prvo stoljeće. Od 8. travnja 2000. godine, kad je osvojio LEN kup, prvi trofej nakon što ‘jedinica‘ više nije bila prva kad se pisalo koja je godina, već ju je zamijenila ‘dvica‘, Gruž je podigao 43 trofeja!

U ovom stoljeću tri puta je prvak Europe, dva puta osvajač europskog Superkupa, plus spomenuti LEN-a kup, zatim pet puta pobjednik Regionalne lige, koja se igra od sezone 2008./09., sedamnaest puta prvak Hrvatske, ovo mu je od tad četrnaesti Kup Hrvatske (ukupno šesnaesti), plus uzeo je prvi i do danas jedini hrvatski Superkup.

Legendarni HT-ov sportski komentator Mladen Delić je prije 40 godina, 22. prosinca će biti točno 40, uzviknuo: ‘Ljudi moji, je li to moguće?‘ MI se svake godine to pitamo kad je Vaterpolski klub Jug Adriatic osiguranje u pitanju!

I svaki put velikan iz Gruža odgovara: Moguće je!

---

---

image

Pobjednici Kupa VK Jug AO

Zvonko Pavić/Cropix
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Zvonko Pavić/Cropix Damir Krajač/Cropix Zvonko Pavić/Cropix Zvonko Pavić/Cropix Tom Dubravec/Cropix
Zvonko Pavić/Cropix

Slavlje vaterpolista Juga AO

Damir Krajač/Cropix

Maro Joković

Zvonko Pavić/Cropix

Fešta nakon završetka ruleta peteraca

Zvonko Pavić/Cropix

Pobjednici Kupa VK Jug AO

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/vaterpolo/jug-do-70-trofeja-stigao-na-nevjerojatan-nacin-trener-kobescak-ovaj-je-osvojen-u-inat-svima-1344442 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=501f5f044f0b49e6789f0e9f3f46b8024b738cb2 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Jug+do+70.+trofeja+stigao+na+nevjerojatan+na%C4%8Din%2C+trener+Kobe%C5%A1%C4%87ak%3A+Ovaj+je+osvojen+u+inat+svima%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fvaterpolo%2Fjug-do-70-trofeja-stigao-na-nevjerojatan-nacin-trener-kobescak-ovaj-je-osvojen-u-inat-svima-1344442 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fvaterpolo%2Fjug-do-70-trofeja-stigao-na-nevjerojatan-nacin-trener-kobescak-ovaj-je-osvojen-u-inat-svima-1344442 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Ježa će gucati... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
VaterpoloJeža će gucati...

Jug do 70. trofeja stigao na nevjerojatan način, trener Kobešćak: Ovaj je osvojen u inat svima!

Piše Tonči Vlašić
3. prosinca 2023. - 20:11

Nevjerojatno finale u zadarskom Višnjiku dugo će se pamtiti. Prepričavati. Jugaši, branitelji naslova Kupa Hrvatske, slavili su na peterce protiv aktualnog državnog prvaka, splitskog Jadrana, nakon što su utakmicu otvorili za pet, te imali plus pet, a u nastavku postigli samo jedan pogodak. Pamtit će se i po sjajnoj izvedbi Lorena Fatovića, koji je postigao 7 od 9 pogodaka za Jadran protiv svog matičnog kluba, te u odluci na peterce realizirao oba.

Međutim, ni taj nevjerojatan napadački učinak u jednoj finalnoj utakmici nije bilo dovoljno da se opet u Višnjiku ne čuje pjesma Jugaša. Pjevali su prošle sezone, tu su dobili također Jadrana, tad u borbi za Super kup, tu je Vjeko Kobešćak, najtrofejniji Jugov trener u povijesti osvojio prvi trofej u karijeri s velikanom iz Gruža kraj...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 02:56