StoryEditorOCM
Strani nogomettragikomično

Vučićeva Srbija gora od Koreje: pogledajte nevjerojatni izvještaj o sramotnom porazu reprezentacije

Piše Sport SD
13. listopada 2023. - 18:17

Mlada reprezentacija Srbije katastrofalno se provela u Nottinghamu. ‘Orlići‘ ne da nisu poletjeli, nego su prizemljeni sa čak devet pogodaka u vlastitoj mreži u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo mladih. Devet primljenih pogodaka i konačnih 9:1 samo je, jasno, teški debakl, ali ono što se dogodilo poslije vjerojatno je i još tužniji odraz srpske stvarnosti.

Internetom je, naime, počeo kružiti video jučerašnjih udarnih vijesti Telekomove ‘Arene sport‘, koju naši susjedi s pravom percipiraju i kao "produženu ruku" vlasti, odnosno sveprisutnog predsjednika Aleksandra Vučića. Posebnu pažnju ukrao je ‘izvještaj‘ o teškom 1:9 porazu, jer voditeljica je "zaboravila" istaknuti rezultat. ‘Izvještaj‘ traje nešto više od minute, od čega je veći dio posvetila prvom golu (Srbije), dok je ostalih devet doslovno ‘preletjela‘, uopće ne spominjući rezultat utakmice!?

VIDEO TRAGIKOMIČNOG IZVJEŠTAJA MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Televizijski izvještaj zato je predmet mnogih kritika drugih tamošnjih medija. Primjerice, neki portali u samom naslovu istaknuli su "SRAMOTA... Arena sport ne smije objaviti da je Srbija primila 9 golova!". Istim tonom nastavili su i u priloženom tekstu:

"Arena Sport ‘zaboravila‘ je istaknuti rezultat u Nottinghamu, da slučajno ljudi koji gledaju ovu sportsku televiziju, u kojoj se često hvali i do neba diže vlast i Aleksandar Vučić, ne saznaju za ovu nogometnu blamažu. I države,odnosno Nedimovića, Džajića, Bjekovića... Nositelje SNS-a u Nogometnom savezu Srbije. Bruka današnjeg novinarstva, ne smiju objaviti rezultat. Sramota kakvu sportsko novinarstvo ne pamti", stoji u njihovu tekstu, a u samom podnaslovu istaknuli su snažnu poruku:

"Ovo je slika i prilika našeg nogometa, stanja u ovom sportu, a često se kaže kakav nogomet - takva i država. Jad i čemer. Razorena!".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 12:46