StoryEditorOCM
Košarkaod 15 sati

Žuti u euroligaškom ritmu: danas ih čeka gostovanje kod Cedevita Olimpije, a sutra im dolazi Dinamo

Piše Ivan Renić
14. listopada 2023. - 07:30

Vratio se Split pobjedama nakon poraza od Igokee na Gripama. Svladali su Žuti Cedevitu Junior, a potom i Dubrovnik u gostima. Momčad Slavena Rimca nastavlja u euroligaškom ritmu. Iz Dubrovnika su krenuli u Ljubljanu na okršaj s Cedevitom Olimpijom koji je na rasporedu danas od 15 sati. Susret je to trećeg kola Admiral Bet ABA lige.

Žuti su poraženi u prva dva kola. Na Gripama su izgubili od SC Derbyja i Igokee. S druge strane, Cedevita je bila bolja od Mege na otvaranju, a onda teško izgubila od Crvene zvezde. Slovenci igraju na još jednom frontu. Naime, bore se i u Euro kupu gdje za sada imaju dva poraza.

Ohrabrila je navijače Splita Sheltonova predstava protiv Dubrovnika. Najbolji je bio Amerikanac s 20 koševa i sedam skokova. Kalajžić je dodao 12, a DJ Funderburk 10. Split je u domaćem prvenstvu bez poraza. Tri od tri njihov je učinak, dok u regionalnoj ligi i dalje traže prvu pobjedu.

Nakon Cedevite, već sutra igraju na Gripama protiv Dinama (20 sati). Bit će im to treća utakmica u četiri dana, stoga je za očekivati kako će trener Rimac više rotirati, pokušati odmoriti glavne igrače. Prekrojena momčad Splita i dalje traži pravi ritam. Puno je novih lica u svlačionici Žutih, treba ih sve uklopiti i posložiti. Ali već sada je jasno kako će u domaćem prvenstvu Žuti težiti najvišim ciljevima, dok im u regionalnoj ligi predstoji velika borba. •

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 02:37