Sport Košarka

odlazi sa gripa

Nikola Vujčić: Nakon svega još me stalno neki optužuju da sam ovdje došao da 'maznem' lovu

odlazi sa gripa
Preoblikovanje Splita već gotovo pet mjeseci kao da je zamaklo u slijepu ulicu. Nakon što je koncem godine okončan četvrti krug preoblikovanja nekadašnjeg trostrukog prvaka Europe, te nakon što su i gradski vijećnici odlučili pomoći u tom procesu vjerovalo se kako bi kroz dva mjeseca cijeli proces trebao biti okončan. Međutim sve već dugo gotovo da stoji, a optimizam koji je stanovao na Gripama je izdušio.

Peti krug preoblikovanja u kojem se dogovaralo i s vjerovnicima oko pretvaranja dugovanja u dionice još traje, a u klubu nemaju naznaka kad će biti završen. Zapelo je sada čini se na Ministarstvu financija kojem je na potpis stigao dokument o prebacivanju potraživanja s države na grad, no nikako da taj potpisani dokument Ministarstvo vrati. A igrači i djelatnici već i više od godinu dana čekaju plaće. Zato je sve ostavilo velikog traga na sportskom direktoru Nikoli Vujčiću koji je i doslovno na rubu.

- Ne mogu više. 'Puka san'! Umoran sam od svega, narušio sam ozbiljno svoje zdravlje, izgubio živce, kišu svog novca dao za klub, a ispada kako baš nikoga nije briga za Split. Digli smo klub, ali već mjesecima se ništa nije pomaklo, a nemamo objašnjenje zašto. A na kraju ću ja ispasti kriv za sve – otvorio je dušu Vujčić.

- Sve je spalo na samo nas nekoliko. U klubu smo praktično ostali samo Damir Skelin i ja, kao i predsjednik Ilija Naletilić koji je puno puta pomagao i iz svog džepa, ali ne može ni on tako stalno, teška je svima situacija. Vapimo mi, i prema državi i prema gradu, da se to riješi, ali bez efekta - govorio je Vujčić koji je izgledao gore i nego kada se prije dva mjeseca borio s teškom gripom. Izgledao je kao čovjek kojem su baš sve lađe potonule.

- Nije ovo moj klub, moj je klub zato što sam građanin Splita. Ovo je gradski klub (nap.a. klub je većinski vlasnik), no nemamo reakciju iz grada. Ne želim prozivati sadašnju vlast, ali trebaju se zapitati svi u gradu već sada što će biti s klubom, svi budući gradonačelnici moraju razmišljati kako voditi klub dalje. Grad bi trebao dati novo vodstvo kluba i upravljati s njim – jadao se Vujčić.

Smetaju ga i razne zakulisne priče i tračevi kojima ga se pokušava diskreditirati, čak i nakon što je na njegovu inicijativu raskinut ugovor Akademije Vujčić i kluba kojeg su neki pokušavali prikazati spornim iako su niz talentiranih mladih igrača stigao u klub.

- Nakon svega još me stalno neki optužuju da sam ovdje došao da 'maznem' lovu. A koju lovu? Pa da mi je do novca mogao sam mirno ostati u inozemstvu igrati i zarađivati, biti bez svega ovoga. Upozoravali su me mnogi da će biti tako, no htio sam živjeti u svom gradu, raditi u svom klubu, pomoći. A sada se i ja zapitam što mi je sve trebalo.

Stao je opet i u obranu igrača koji su sve ovo izdržali.

- Momci koji igraju u klubu zaslužili su da ih u susretu protiv Kvarnera svi dođu podržati nakon svega što su izdržali u ovom neredu. Voljeli klub ili ne ti momci zaslužuju podršku. Zadnju plaću dobili su za veljaču prošle godine! Krušlin i drugi koji su došli na ljeto nisu još dobili ništa. Kao i trener Erjavec kojem kapa dolje jer je čovjek uz sve probleme 24 sata uz košarku, sam plaća stan i hranu. Stalno se nešto namjerno izmišlja, kada su se sad neki stariji ozlijedili te momke koji su dvije godine ginuli da se klub spasi se sumnja da 'minaju' - naglasio je Vujčić koji je više puta ponavljao kako je umoran i da ne može više.

- Ostat' ću do kraja sezone, do posljednje utakmice, dati klubu sve što mogu, ali u takvom sam stanju da ne mogu ni igrati. Ja ne mogu više – priznao je vidno iscijeđeni Vujčić.

Ima li izlaza?

- Ima, treba finiširati proces preoblikovanja i deblokirati račun kluba. Sponzori koje imamo nam nemaju gdje uplatiti novac, ne možemo igračima ništa platiti...

Frane Vulas

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last