stdClass Object ( [id] => 159048 [title] => Svaguša: Kad sam došao u klub revizija je pokazala gubitak od 22 milijuna kuna! [alias] => svagusa-kad-sam-dosao-u-klub-revizija-je-pokazala-gubitak-od-22-milijuna-kuna [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Sto milijuna kuna dubioze od preoblikovanja do Nove 2012., nesklad između zarađenog i potrošenog u trilogiji obilaska bivših predsjednika Hajduka svoje poglavlje mora imati i kod – Joška Svaguše. Prvi je, povijest mu je svjedok, koji je načeo rezanje, kresanje troškova i uhvatio se ukoštac s naslijeđenim basnoslovnim ugovorima:

- Kad sam došao u klub u kolovozu 2009. godine odmah sam zatražio reviziju koja je pokazala u projekciji minus od 22 milijuna kuna i gubitak, ako ne bude prodaje igrača. U ta doba je prodan Nikola Kalinić, za njim i Drago Gabrić, pa da nije bilo tih 7,5 milijuna eura ne bismo knjigovodstveno završili u plusu.

Ali ste odmah kupili i braću Sharbini, te doveli trenera iz Italije, Edoarda Reju?
- Jesmo i siguran sam da nismo pogriješili. Htjeli smo Zaccheronija, on je bio preskup, uzeli smo Reju. I braću Sharbini. I nisam to ja doveo sam, to je bio odabir struke, i Šurjaka, na pregovorima je primjerice bio i Jako Andabak... Reja nam se isplatio, otišao je u Lazio, a Anas je Hajdukova vrijednost i danas. Ne smatram da je to minus. Kad se Anas proda sve će refat. Mi smo ga doslovce oteli Dinamu, kad je već pregovarao s Dinamom ja sam ga molio daj nam šansu i to je sigurno dobar posao, s odštetom u omjeru od 90:10 za klub, što je bio prvi takav slučaj u poslovanju.

Na pitanje kako gleda na ovih 100 milijuna kuna dubioza i koliko ga dira ta priča Svagauša nam je rekao:
- Ne bih optuživao svoje prethodnike, svatko ima svoju viziju. Oni su djelovali u svome vremenu, imali novac i politiku iza sebe. Dabvali su obilate ugovore u dobroj namjeri, kupili Šerića, Vejića, Marijana Buljata, Jerteca, Ibričića... Davali su veće ugovore igračima, jer je to tada bilo tako. Mi smo se suočili s time i nakon što smo snimili stanje, krenuli smo u rezanje.



Rezanje traje i do danas?

- Loše je što moji prethodnici uz ta silna davanja nisu ostvarili rezultat. Hajduku je bitan rezultat, nije samo stvar preživljavanja. Jedno je s drugim povezano, da se Hajduk i ove godine plasirao u Europsku ligu, budite sigurni da bi prodao i Vukušića i Anasa Sharbinija i ne bi sada tražio kredite ili posudbe. Činjenica je da se Hajduk mora svesti na otprilike 45 milijuna godišnjeg budžeta, to je realnost. Mi smo se zbog visokih ugovora riješili Šerića i Cernata, Vejić i M. Buljat su snizili gažu za po 120.000 eura, a s bonusima im je sezala do astronomskih 480.000 eura, Jertecu smo platili godinu da se druge godine riješimo, otišli su nekako i Smoje, Pandža, Rubil, a Skoki je istekao ugovor.

Ibričića ste mogli prodati za osam milijuna eura u Galatasaray?
- A tko bi to uradio dan poslije plasmana u Europsku ligu? Znali smo da za njega prava ponuda neće uteći. Bili su to dani zanosa, najsretniji sam bio kad smo osvojili kup u Šibeniku, pa kad smo Dinama iz Bukurešta pobijedili sa 3:0, a protiv Uniree potom izborili plasman u Europsku ligu. Plakao sam od sreće kao malo dijete.

I pjevali “krafne, kiflići...”
- Jesam, to mi je bio sretan trenutak, nakon 3:0 protiv Rumunja slavili smo u kafiću Versi i navijači su mi zapjevali tu pjesmu, a ja sam je rado prihvatio.

Rezultatski se sve ubrzo urušilo?
- Da se vratim unatrag. Nakon Reje koji je stavio temelje, za trenera smo stavili Poklepovića, jer ima iskustvo. To je moj stav, ne može nitko biti trener prve momčadi Hajduka ako nema iza sebe 10-15 godina ligaškog staža ili je novi Ivić, a novog Ivića ne prepoznajem. sa Stankom me veže poseban odnos, Poklepović je ostvario najbolje rezultate i imao viziju, ono što on kaže planska reprodukcija. To sada fali Hajduku, nestali su sa scene Oremuš, Jozinović, Jonjić, Trebotić, Čop, Tičinović, a mislim da bi i s njima Hajduk bio glatko drugi. Žao mi je Livaje, a Tičinović je pogriješio kad je ono otišao u Karlovac.

Vi ste smijenili Poklepovića, a ubrzo ste i sami morali napustiti ulogu predsjednika?
- Pardon, Stanka je smijenio Nadzorni odbor, osjetio se zamor, a ja bih ga uvijek ostavio u klubu kao savjetnika, kao koordinatora, njegovu mudrost nismo smjeli izgubiti. Da se mene pitalo ja bih za trenera tada stavio Rumunja Bolonija, uvijek samo stranca, ali je klub tada krenuo drugim putem.

A vaša smjena, Kerum vam je brzo presudio?
- Vidite, s Kerumom sam bio i ostao pravi prijatelj, mojoj smjeni kumovalo je okruženje, smatralo se da je moj uspjeh plod sreće, slučajnosti, a zaboravili su da iza toga stoji predan rad i dobro odabrana kadrovska politika i po pitanju igrača i odabira trenera. Ne bih danas bio u koži Maleša, funkcija predsjednika zahtijeva 24 sata pregnuća, izvanka je lijepo, ali nisam vjerovao da to može donijeti toliko problema, pa čak i privatno. Jer, ne mo’š ni popit piće, ni dat sebi oduška.

A financijski, da se vratimo na Hajdukov ključni problem?
- Anas je za prodaju, s njim i Vukušić. Na ljeto, kad već nisu sad. Iz Europske lige se lakše prodaje, to je sigurno. I vjerovati svojoj dici i biti strpljiv. A ne lutati... Radije ne bih komentirao kupovine igrača prošlog ljeta...

SLAVEN ALFIREVIĆ
FOTO: CROPIX

Na što je ponosan:

1. Ostvarili smo rezultat, osvojili kup i plasirali se u Europsku ligu.
2. Doveo sam trenera iz inozemstva, Edy Reju koji nam se isplatio i uveo standarde smanjenog upliva sa strane, sagradio je zid prema vanjskome svijetu.
3. Smanjio sam za 2,5 milijuna eura pretjerane ugovore igrača od kojih bi neki i danas trajali...
4. Ideja Barcelona je moje djelo, da sam ostao budite sigurni da bi Barca u Poljud došla s jačom momčadi.
5. Nitko nije dočekan uvredama s tribina kao ja, a u moje doba u klubu je usvojen navijački Kodeks.

Premiju sam zaslužio

Prigovaraju vam da ste uzeli 50.000 eura premije za osvojeni kup i plasman u Europsku ligu...

- Jesam, ali se na to ne može gledati bez dodatnog obrazloženja. Takva premija postoji u ugovoru što sam ga naslijedio, a ja kad sam došao rekao sam da mi ne treba plaća i toga sam se držao za svih 16 mjeseci što sam bio predsjednik... Premiju doživljavam kao satisfakciju za rezultat. Jedva čekam da netko takav uspjeh nadmaši!

Reprodukcija iz vlastitog kadra

Treba izdržati sadašnji trenutak i potom na ljeto prodati igrače, a reprodukciju obaviti iz vlastitog kadra. Ja sam otvarao vrata mladima, potpisivao ugovore s Milićem, Pešićem, Džonijem, Tomičićem, Barišićem... da se ne ponovi slučaj kao s Grčićem koji je otišao u Dinamo i ne znam dokle je sad dogurao ili s Livajom kojemu smo davali brda i doline, ali je on odlučio već unaprijed da ide u milanski Inter.

U tom stavu Livaja nije bio najkorektniji, na razgovore je dolazio gospodin Vincenzo (Cavaliere op. a.), današnji direktor Zagreba koji mi je govorio da se bavi kavom, pa sam mu ja rekao ‘okej, možemo pričati o kavi za moju firmu, ali nemamo što o prodaji našeg juniora’...

Nudili ste, kažete, puno?

- Pa da, 150.000 eura godišnje gaže za Livaju, to je čak i pretjerano, ali samo da ne ode. I to uz avans, predujam od 70.000 eura, ali on je već sve imao dogovoreno s Interom i pregovori su bili osuđeni na propast. Dobro je da Hajduk danas ima dosta mladih igrača, juniora, oni će ga iznijeti iz besparice. Hajduk se mora riješiti igračkog balasta i ne kupovati dodatno igrače, to je jedino rješenje i izlaz.

Tvrdoglavost oko Tomasova

Govorilo se u novije doba da biste se posvetili uzdizanju nogometnog kluba Mosor iz Žrnovnice i da bi vam u tome pomogao Juan Mata, vaš španjolski prijatelj?

- Ideja postoji i intrigantna je, ali objektivno u ovom trenutku mi je prioritet briga oko vlastite firme, teška vremena, a posla je preko glave.

A što kažete na aktualni “slučaj Tomasov”?

- Teško mi je komentirati ovako sa strane, ali čitajući novine vidim da ne treba puno da se dogovore, samo što su tvrdoglavi... A morali bi se dogovoriti jer je interes zajednički. Nije lako ni Malešu djelovati kad su mu u svakom trenutku ruke zavezane što će reći Nadzorni odbor. Mislim da bi svi zajedno morali sjesti u sobu i na izaći dok se ne dogovore, jer propada igrač, a igrač je, ne zaboravimo i Hajdukova vrijednost.
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2012-03-01 12:39:04 [created_by] => 31 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2012-03-04 11:49:34 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2012-03-04 12:26:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 6267 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38946152 Threads: 3 Questions: 7137306213 Slow queries: 3315238 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 609350602 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/svagusa-kad-sam-dosao-u-klub-revizija-je-pokazala-gubitak-od-22-milijuna-kuna-159048 [printLink] => /sport/hajduk/svagusa-kad-sam-dosao-u-klub-revizija-je-pokazala-gubitak-od-22-milijuna-kuna-159048?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 221979 [name] => joškosvaguša [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => joskosvagusa [link] => /tag/joskosvagusa ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Svaguša: Kad sam došao u klub revizija je pokazala gubitak od 22 milijuna kuna! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-21-05-54-31-31 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => templates/site/images/no_image.png [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [galleryCount] => 0 [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Sto milijuna kuna dubioze od preoblikovanja do Nove 2012., nesklad između zarađenog i potrošenog u trilogiji obilaska bivših predsjednika Hajduka svoje poglavlje mora imati i kod – Joška Svaguše. Prvi je, povijest mu je svjedok, koji je načeo rezanje, kresanje troškova i uhvatio se ukoštac s naslijeđenim basnoslovnim ugovorima:

- Kad sam došao u klub u kolovozu 2009. godine odmah sam zatražio reviziju koja je pokazala u projekciji minus od 22 milijuna kuna i gubitak, ako ne bude prodaje igrača. U ta doba je prodan Nikola Kalinić, za njim i Drago Gabrić, pa da nije bilo tih 7,5 milijuna eura ne bismo knjigovodstveno završili u plusu.

Ali ste odmah kupili i braću Sharbini, te doveli trenera iz Italije, Edoarda Reju?
- Jesmo i siguran sam da nismo pogriješili. Htjeli smo Zaccheronija, on je bio preskup, uzeli smo Reju. I braću Sharbini. I nisam to ja doveo sam, to je bio odabir struke, i Šurjaka, na pregovorima je primjerice bio i Jako Andabak... Reja nam se isplatio, otišao je u Lazio, a Anas je Hajdukova vrijednost i danas. Ne smatram da je to minus. Kad se Anas proda sve će refat. Mi smo ga doslovce oteli Dinamu, kad je već pregovarao s Dinamom ja sam ga molio daj nam šansu i to je sigurno dobar posao, s odštetom u omjeru od 90:10 za klub, što je bio prvi takav slučaj u poslovanju.

Na pitanje kako gleda na ovih 100 milijuna kuna dubioza i koliko ga dira ta priča Svagauša nam je rekao:
- Ne bih optuživao svoje prethodnike, svatko ima svoju viziju. Oni su djelovali u svome vremenu, imali novac i politiku iza sebe. Dabvali su obilate ugovore u dobroj namjeri, kupili Šerića, Vejića, Marijana Buljata, Jerteca, Ibričića... Davali su veće ugovore igračima, jer je to tada bilo tako. Mi smo se suočili s time i nakon što smo snimili stanje, krenuli smo u rezanje.



Rezanje traje i do danas?

- Loše je što moji prethodnici uz ta silna davanja nisu ostvarili rezultat. Hajduku je bitan rezultat, nije samo stvar preživljavanja. Jedno je s drugim povezano, da se Hajduk i ove godine plasirao u Europsku ligu, budite sigurni da bi prodao i Vukušića i Anasa Sharbinija i ne bi sada tražio kredite ili posudbe. Činjenica je da se Hajduk mora svesti na otprilike 45 milijuna godišnjeg budžeta, to je realnost. Mi smo se zbog visokih ugovora riješili Šerića i Cernata, Vejić i M. Buljat su snizili gažu za po 120.000 eura, a s bonusima im je sezala do astronomskih 480.000 eura, Jertecu smo platili godinu da se druge godine riješimo, otišli su nekako i Smoje, Pandža, Rubil, a Skoki je istekao ugovor.

Ibričića ste mogli prodati za osam milijuna eura u Galatasaray?
- A tko bi to uradio dan poslije plasmana u Europsku ligu? Znali smo da za njega prava ponuda neće uteći. Bili su to dani zanosa, najsretniji sam bio kad smo osvojili kup u Šibeniku, pa kad smo Dinama iz Bukurešta pobijedili sa 3:0, a protiv Uniree potom izborili plasman u Europsku ligu. Plakao sam od sreće kao malo dijete.

I pjevali “krafne, kiflići...”
- Jesam, to mi je bio sretan trenutak, nakon 3:0 protiv Rumunja slavili smo u kafiću Versi i navijači su mi zapjevali tu pjesmu, a ja sam je rado prihvatio.

Rezultatski se sve ubrzo urušilo?
- Da se vratim unatrag. Nakon Reje koji je stavio temelje, za trenera smo stavili Poklepovića, jer ima iskustvo. To je moj stav, ne može nitko biti trener prve momčadi Hajduka ako nema iza sebe 10-15 godina ligaškog staža ili je novi Ivić, a novog Ivića ne prepoznajem. sa Stankom me veže poseban odnos, Poklepović je ostvario najbolje rezultate i imao viziju, ono što on kaže planska reprodukcija. To sada fali Hajduku, nestali su sa scene Oremuš, Jozinović, Jonjić, Trebotić, Čop, Tičinović, a mislim da bi i s njima Hajduk bio glatko drugi. Žao mi je Livaje, a Tičinović je pogriješio kad je ono otišao u Karlovac.

Vi ste smijenili Poklepovića, a ubrzo ste i sami morali napustiti ulogu predsjednika?
- Pardon, Stanka je smijenio Nadzorni odbor, osjetio se zamor, a ja bih ga uvijek ostavio u klubu kao savjetnika, kao koordinatora, njegovu mudrost nismo smjeli izgubiti. Da se mene pitalo ja bih za trenera tada stavio Rumunja Bolonija, uvijek samo stranca, ali je klub tada krenuo drugim putem.

A vaša smjena, Kerum vam je brzo presudio?
- Vidite, s Kerumom sam bio i ostao pravi prijatelj, mojoj smjeni kumovalo je okruženje, smatralo se da je moj uspjeh plod sreće, slučajnosti, a zaboravili su da iza toga stoji predan rad i dobro odabrana kadrovska politika i po pitanju igrača i odabira trenera. Ne bih danas bio u koži Maleša, funkcija predsjednika zahtijeva 24 sata pregnuća, izvanka je lijepo, ali nisam vjerovao da to može donijeti toliko problema, pa čak i privatno. Jer, ne mo’š ni popit piće, ni dat sebi oduška.

A financijski, da se vratimo na Hajdukov ključni problem?
- Anas je za prodaju, s njim i Vukušić. Na ljeto, kad već nisu sad. Iz Europske lige se lakše prodaje, to je sigurno. I vjerovati svojoj dici i biti strpljiv. A ne lutati... Radije ne bih komentirao kupovine igrača prošlog ljeta...

SLAVEN ALFIREVIĆ
FOTO: CROPIX

Na što je ponosan:

1. Ostvarili smo rezultat, osvojili kup i plasirali se u Europsku ligu.
2. Doveo sam trenera iz inozemstva, Edy Reju koji nam se isplatio i uveo standarde smanjenog upliva sa strane, sagradio je zid prema vanjskome svijetu.
3. Smanjio sam za 2,5 milijuna eura pretjerane ugovore igrača od kojih bi neki i danas trajali...
4. Ideja Barcelona je moje djelo, da sam ostao budite sigurni da bi Barca u Poljud došla s jačom momčadi.
5. Nitko nije dočekan uvredama s tribina kao ja, a u moje doba u klubu je usvojen navijački Kodeks.

Premiju sam zaslužio

Prigovaraju vam da ste uzeli 50.000 eura premije za osvojeni kup i plasman u Europsku ligu...

- Jesam, ali se na to ne može gledati bez dodatnog obrazloženja. Takva premija postoji u ugovoru što sam ga naslijedio, a ja kad sam došao rekao sam da mi ne treba plaća i toga sam se držao za svih 16 mjeseci što sam bio predsjednik... Premiju doživljavam kao satisfakciju za rezultat. Jedva čekam da netko takav uspjeh nadmaši!

Reprodukcija iz vlastitog kadra

Treba izdržati sadašnji trenutak i potom na ljeto prodati igrače, a reprodukciju obaviti iz vlastitog kadra. Ja sam otvarao vrata mladima, potpisivao ugovore s Milićem, Pešićem, Džonijem, Tomičićem, Barišićem... da se ne ponovi slučaj kao s Grčićem koji je otišao u Dinamo i ne znam dokle je sad dogurao ili s Livajom kojemu smo davali brda i doline, ali je on odlučio već unaprijed da ide u milanski Inter.

U tom stavu Livaja nije bio najkorektniji, na razgovore je dolazio gospodin Vincenzo (Cavaliere op. a.), današnji direktor Zagreba koji mi je govorio da se bavi kavom, pa sam mu ja rekao ‘okej, možemo pričati o kavi za moju firmu, ali nemamo što o prodaji našeg juniora’...

Nudili ste, kažete, puno?

- Pa da, 150.000 eura godišnje gaže za Livaju, to je čak i pretjerano, ali samo da ne ode. I to uz avans, predujam od 70.000 eura, ali on je već sve imao dogovoreno s Interom i pregovori su bili osuđeni na propast. Dobro je da Hajduk danas ima dosta mladih igrača, juniora, oni će ga iznijeti iz besparice. Hajduk se mora riješiti igračkog balasta i ne kupovati dodatno igrače, to je jedino rješenje i izlaz.

Tvrdoglavost oko Tomasova

Govorilo se u novije doba da biste se posvetili uzdizanju nogometnog kluba Mosor iz Žrnovnice i da bi vam u tome pomogao Juan Mata, vaš španjolski prijatelj?

- Ideja postoji i intrigantna je, ali objektivno u ovom trenutku mi je prioritet briga oko vlastite firme, teška vremena, a posla je preko glave.

A što kažete na aktualni “slučaj Tomasov”?

- Teško mi je komentirati ovako sa strane, ali čitajući novine vidim da ne treba puno da se dogovore, samo što su tvrdoglavi... A morali bi se dogovoriti jer je interes zajednički. Nije lako ni Malešu djelovati kad su mu u svakom trenutku ruke zavezane što će reći Nadzorni odbor. Mislim da bi svi zajedno morali sjesti u sobu i na izaći dok se ne dogovore, jer propada igrač, a igrač je, ne zaboravimo i Hajdukova vrijednost.
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] => [OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/svagusa-kad-sam-dosao-u-klub-revizija-je-pokazala-gubitak-od-22-milijuna-kuna-159048 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=23959e8de4e6f9aca9e2d23058c856b5e13d6ce8 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Svagu%C5%A1a%3A+Kad+sam+do%C5%A1ao+u+klub+revizija+je+pokazala+gubitak+od+22+milijuna+kuna%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fsvagusa-kad-sam-dosao-u-klub-revizija-je-pokazala-gubitak-od-22-milijuna-kuna-159048 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fsvagusa-kad-sam-dosao-u-klub-revizija-je-pokazala-gubitak-od-22-milijuna-kuna-159048 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

Svaguša: Kad sam došao u klub revizija je pokazala gubitak od 22 milijuna kuna!

Piše PSD.
4. ožujka 2012. - 13:26


Sto milijuna kuna dubioze od preoblikovanja do Nove 2012., nesklad između zarađenog i potrošenog u trilogiji obilaska bivših predsjednika Hajduka svoje poglavlje mora imati i kod – Joška Svaguše. Prvi je, povijest mu je svjedok, koji je načeo rezanje, kresanje troškova i uhvatio se ukoštac s naslijeđenim basnoslovnim ugovorima:

Na što je ponosan:

1. Ostvarili smo rezultat, osvojili kup i plasirali se u Europsku ligu.
2. Doveo sam trenera iz inozemstva, Edy Reju koji nam se isplatio i uveo standarde smanjenog upliva sa strane, sagradio je zid prema vanjskome svijetu.
3. Smanjio sam za 2,5 milijuna eura pretjerane ugovore igrača od kojih bi neki i danas trajali...
4. Ideja Ba...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. svibanj 2024 07:54