StoryEditorOCM
HajdukSVE NAS MANJE IMA TU

Nije otpao samo Livaja. Novi problem za Hajduk na već kritičnoj poziciji, a stižu novi derbiji kontra Dinama, Rijeke...

Piše Frane Vulas
31. ožujka 2024. - 14:15

U prvenstvenom derbiju protiv Dinama treći žuti karton zaradio je nogometaš Hajduka Zvonimir Šarlija. To znači da će iskusni stoper morati preskočiti još jedan prvenstveni derbi koji ‘bijeli‘ igraju, onaj idućeg vikenda na Rujevici s Rijekom. A to treneru Mislavu Karoglanu stvara novu glavobolju.

Naravno, sve misli su trenutno usmjerene na novi okršaj s Dinamom u polufinalu kupa u srijedu na Poljudu (19 sati), drugi u nizu od tri derbija koje splitski klub igra u razmaku od tjedan dana. Ali pogled još malo unaprijed kaže da mimo nove u nizu ozljeda, one Marka Livaje, situacija ni po pitanju kartona i obrambenog kadra također nije bajna.

Šarliju treći žuti karton eliminira iz iduće prvenstvene utakmice, akumulirani žuti kartoni ne donose suspenziju za kup susrete. A već otprije je izvan stroja Filip Uremović, ne očekuje se da će se do tada oporaviti. Tako da će za jadranski derbi Hajduk po svemu sudeći biti bez nominalno svog prvog stoperskog para Uremović-Šarlija. Doduše, Šarlija nije na razini igara iz prvog dijela sezone kada je igrao u reprezentativnoj formi. Baš je njemu pobjegao strijelac jedinog pogotka u derbiju s Dinamom Bruno Petković, a onda se brzinom reakcije nije iskazao ni njegov stoperski partner Dominik Prpić.

image
Bozidar Vukičević/Cropix

Uz mladog Prpića na dispoziciji ostaje još i Josip Elez koji se pak nije proslavio u porazu od Lokomotive na Poljudu, reakcijom kod drugog gola. A tu je i Portugalac Francisco Ferro koji se vratio nakon duge pauze zbog ozljede. Još čeka na prvi službeni nastup nakon stanke duge čak pola godine, zadnji put zaigrao je još u drugoj polovini rujna. Tu je i Ismael Diallo koji može također pokrivati tu poziciju, ali češće igra na lijevom beku. Međutim, u vrlo lošoj je formi od povratka s Afričkog kupa nacija, turnira kojeg je osvojila njegova Obala Bjelokosti, ali na kojem on uopće nije nastupao. Niti je igrao, niti je imao ‘normalan‘ režim treninga za trajanja turnira, preskočio je i klupske pripreme, pa je očito to sve skupa stiglo na naplatu.

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2024 12:13