StoryEditorOCM
HajdukUTAKMICA ŽIVOTA

Navijači oduševljeni igrom Hajduka, ‘konačno bez šokova‘, a gospođa Branka otkrila kojim to ritualom ‘pomaže‘ Bijelima

Piše Marko Bilić
13. studenog 2023. - 06:30

Konačno utakmica bez stresa i šokova – zajednički je nazivnik navijačkih komentara nakon sigurne pobjede Bijelih nad Varaždinom od 3:1.

Bila je ovo sretna nedjelja za navijače Hajduka, sve se poklopilo: i dobra igra i pobjeda i novi bodovi i još čvršća vodeća pozicija na tablici nakon riječkog remija domaćina i Dinama.

- Još samo realizaciju popravit i bit će odlično – poručuje Kamber.

I Vinko je istoga mišljenja, da se dobro igralo i zasluženo pobijedilo... i poručuje treneru Karoglanu da iskoristi sad dva tjedna pauze u prvenstvu i da još više unaprijedi igru svoje momčadi, prvenstveno realizaciju:

- Hvala vam na igri i pobjedi, mnoga srca ste ispunili radošću i veseljem.

image

Šarlija slavi gol...

Paun Paunović/Cropix

Naravno, trijumf nad Varaždinom ne znači da je u igri Hajduka sve idealno, uvijek će navijači pronaći neku manu, nešto što nedostaje i savjetovati što da se popravi. Pa tako i Goran:

- Samo da nam je još neki tehničar poput Livaje. Bilo bi laganih pet komada danas.

- Napokon jedna utakmica bez stresa, rutinski, još neke stvari popravit‘ i bit će top. Napokon vidimo smišljene akcije i borbu za sveti dres. (Josip)

- Koji gušt vas je gledat kad ovako igrate. (Mirjana)

- Ovo je Hajduk! Lijepo za gledati akcije, kombinatoriku, no treba još bolje, ima mjesta za napredak. (Dario)

- Koje olakšanje kad Livaja može igrati, kreirati, a ne imati brige što će se dogoditi ako on ne zabije. Nismo se povukli do kraja. Respect! Ne sjećam se kad sam u miru odgledala neku utakmicu kao ovu. (Silvana)

image

Karoglan je ‘mali Ivan‘

Paun Paunović/Cropix

Naravno, najviše pohvala navijačkog puka pobrao je trener Mislav Karoglan. Neki ga uzdižu baš visoko...

- Bit će toga još u Mislava, malog Ivana. (Davor)

Znate kojeg Ivana, valjda ne treba pojašnjavati...

Dobar glas daleko se čuje, pa su komplimenti na račun Bijelih stigli i s Kosova. Anton Gjergji Koliqi, ovo Gjergji nam je odnekud poznato, zar ne, nahvalio je splitsku momčad:

- Bravo Hajduk! Nadam se da ćete biti prvaci na kraju sezone. Pozdrav od srca s Kosova i iz Albanije.

Da hvale Livaju to više ne treba isticati ("igrao je osmicu, devetku i desetku, povremeno i na krilu, slao lopte s očima, pravi playmaker"). U biti, kao da su se malo i zasitili pa sad traže nove idole da i njima, kao i Marku, nabace hrpu epiteta. Pukštasu najviše ("zvijer, ubojica"), ali i Siguru, Šarliji, Krovinoviću...

Gospođa Branka je, pak, otkrila da ima poseban ritual za sreću Hajduku, za pobjede. Ritual je nazvala "mute" i kaže da – uspijeva. E pa, gospođo, držite se vi špurijusa i dalje...

image

Podrška treneru Kovačeviću

Paun Paunović/Cropix

I za kraj, ono najvažnije. Najteže i najljepše istovremeno. Gotovo da nije bilo navijača Hajduka koji u svom komentaru nije dao podršku treneru Varaždina Mariju Kovačeviću koji se bori s teškom bolesti. Izdvajam poruku od Ljubice:

- Hajduku čestitke, a tom divnom čovjeku, treneru Varaždina, želim da dobije najvažniju utakmicu, da ozdravi. Ovo je samo igra, a kod njega je utakmica života. Sretno dobri čovječe!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 22:10