StoryEditorOCM
Hajdukjoš malo pa nestalo

Ivane, odnija vrag prišu; svlačionica Hajduka kao ‘bure baruta‘, a na Poljudu upravo prodaju ono što nikako ne smiju

Piše Pero Smolčić
8. svibnja 2024. - 08:10

- Dobar dan!

- Dobar dan!

- Dobar dan!

Ulazim na Poljud i šetam hodnicima prema ‘plavom salonu‘ gdje je konferencija za novinare. A putem srećem mlade hajdukovce, pionire, kadete.. Svi redom pozdravljaju, takav je ‘kod‘ na Poljudu. Uči ih se od malena.

Bilo je to prije desetak godina, možda i koju više. Ali pristojno ponašanje na Poljudu bilo je ‘pod mus‘. Hajduk je uvijek imao pedagoge koji su mislili na to da se mladići koji odrastaju u ‘bijelom‘ dresu odgoje kako treba.

No, loša atmosfera i porazi kidaju živce, ali i manire stavljaju u drugi plan. Tako je nakon prošlog kola i nove blamaže, poraza na Poljudu od Varaždina, u novinarski salon uletio Dino Mikanović. Zajapuren, tražio je ‘tko to piše o njemu‘ da ne igra jer se na treningu nije zalagao.

- Mikanović ima problem s mišićem i nema veze da je on bio nediscipliniran. On radi najbolje što može, što se njega tiče, ozljeda je jedini razlog što nije bio danas u kadru - rekao je Ivanković.

Nekako ne vjerujemo da bi to s Poljuda javno i komunicirali čak i da jest istina. Kao ni što s Poljuda nismo čuli nikakvu ispriku novinarima zbog toga što njihov prvotimac dolazi i galami na ljude koji s tekstom o kojem Mikanović govori nemaju nikakve veze. Taj novinar uopće na Poljudu nije ni bio, a i da jest, odakle pravo Mikanoviću urlati na ljude?

image

Nikola Kalinić, Mindaugas Nikoličius, Dominik Prpić

Ante Čizmić/Cropix

Mikanovićevi živci i upad u novinarski salon samo su dodatno rasipirili priču o nervozi koja se gotovo i fizički može napipati po poljudskim hodnicima. Nije ni tajna da je Emiru Sahitiju već odavno dosta, svlačionica Hajduka očito je izrazito podijeljena, a prave, konkretne i prve poteze novog predsjednika Ivana Bilića još čekamo. Ajde, odnija vrag prišu. Dok na Maksimiru čiste policu za novi trofej i već slažu momčad za iduću sezonu, vabe Diona Drena Belju primjerice, Hajduk traži trenera, ali i sportskog direktora. No, ni to nije sve, traži se i sportski ‘naddirektor‘, iliti član uprave za struku koji će biti nadređen sportskom direktoru, ujedno i treneru.

Zasad, nema niti jednoga od tih, a kamoli trojice. Mindaugas Nikoličius, još uvijek aktivni sportski direktor u ostavci, ima navodno listu trenera, još ništa, čini se, nije upalilo. 

P.S.: Komentari navijača i napadi na igrače u stilu ‘zašto se više ne zalažeš‘ prilično su apsurdni. Pa svatko igra i za sebe, ako ništa, a ono da se negdje proda. I igra koliko zna i može. Neće netko zalaganjem odjednom postati Zinedine Zidane.

I da. U tijeku je i velika akcija, rasprodaja artikala u poljudskom Fan Shopu. Svašta je na akciji, ali zaboravili su oglasiti da je u tijeku i nikad veća rasprodaja ugleda kluba. Još malo pa nestalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 05:05