StoryEditorOCM
Domaći nogometkako ona kaže

Žena koja vedri i oblači Maksimirom: bila je Mamićeva tajnica, raznosila kuverte s novcem, a sada je najmoćnija u Dinamu

26. siječnja 2024. - 17:30

Sergej Jakirović prvu je polusezonu odradio poprilično loše, ali zato je drugu započeo katastrofalno, porazom 0:3 od Lokomotive u zaostaloj utakmici 4. kola HNL-a (!), nakon što su klubovi zamijenili i domaćinstvo kako bi se igralo na Maksimiru, gdje je travnjak u boljem stanju.

Debakl Modrih na otvaranju proljetne polusezone lako je mogao stajati Jakirovića posla, ali otkaz mu je stopirala Vlatka Peras, predsjednica Uprave Dinama. Ona je na tu poziciju došla 2019. kao prva žena na toj funkciji, a u međuvremenu se prometnula u definitivno najmoćniju osobu u klubu. Doduše, Mirko Barišić je predsjednik kluba i Izvršnog odbora te također "operira", ali dioba vlasti u Dinamu jednako je kompleksna kao i onaj gordijski čvor koji nazivaju Statutom.

Uglavnom, Peras je ta koja se nakon bijega Zdravka Mamića u BiH profilirala kao najvažnija osoba u klubu, a taj status dodatno je učvrstila odlaskom Krešimira Antolića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2024 08:47