StoryEditorOCM
Domaći nogometSuperSport HNL

Neizvjesno do kraja: Duje Čop opet spasio Lokomotivu od poraza i donio im zlatne bodove

Piše hina
12. svibnja 2024. - 18:54

Nogometaši Lokomotive u susretu su 34. kola HNL-a preokretom na stadionu u Kranjčevićevoj ulici svladali Slaven Belupo sa 2-1 (0-1).

Goste je u vodstvo doveo Tomislav Štrkalj (35), da bi u nastavku s dva gola rezultat preokrenuo Duje Čop (70, 75-11m).

Ovom pobjedom peta Lokomotiva je stigla do učinka od 50 bodova, samo bod više ima četvrti Osijek koji drži posljednje mjesto koje vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu sljedeće sezone. Slaven Belupo je ostao deveti sa 33 boda, četiri manje od osme Istre 1961, a pet manje od sedme Gorice.

Tijekom prvog poluvremena Lokomotiva je imala čak 64 posto posjed lopte, ali nije uputila niti jedan udarac u okvir gola Slavena. S druge strane, gosti su stigli do pogotka nakon pogreške vratara Čavline koji je loše ispucao loptu dok se nalazio van svog kaznenog prostora. Caimacov je dodao Štrkalju koji je sa 25 metara lijepom parabolom pogodio nebranjenu mrežu.

Mogao je sastav iz Koprivnice u samoj završnici prvog poluvremena i do drugog gola, Šuto je izigrao čitavu obranu domaćih i idealno poslužio Šakotu točno na bijeloj točki, ali udarac s "penala" napadača gostiju proletio je daleko preko grede.

Nastavak je donio mnogo konkretniju igru Lokomotive, a prednjačio je iskusni centarfor Čop. On je u 59. minuti odlično izveo slobodni udarac sa 25 metara kojega je Čović krajnjim naporom obranio, a na odbijenu loptu nije dobro reagiao Šotiček koji je s četiri metra promašio vrata.

Ipak, u 70. minuti Čop se sam pobrinuo za poravnanje. Marić je povratnom loptom proigrao Goričana čiji je pokušaj sa sedam metara zaustavio Čović no Čop se našao na pravom mjestu i odbijanac pospremio u mrežu.

Konačni preokret uslijedio je samo pet minuta kasnije nakon jedine sporne situacije na utakmici. Tek ušli Kukavica uspio se probiti do peterca gostiju gdje ga je zaustavio kapetan Slavena Božić, a nakon što je Kukavica odigrao loptu koju je pokupio Čović - srušio se kao pokošen, a sudac Zebec je pokazao na bijelu točku. Na snimci se vidi blagi kontakt između Kukavice i Božića koji se dogodio nakon odigrane lopte i koji nimalo nije utjecao na daljnji tijek akcije, ali dmaći su ipak dobili kazneni udarac kojega je sigurno realizirao Čop.

U sudačkoj nadoknadi utakmice Smakaj je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ali Zebec se tada nije oglasio i pokazao na kazneni udarac za goste da bi u posljednjim sekundama susreta udarac Lepinjice sa 10-ak metara zaustavio Čavlina.

Dinamo je sa 78 bodova osigurao svoj 25. naslov prvaka, dok je Rudeš sa sedam bodova ispao iz lige.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 15:50