StoryEditorOCM
Splitodvratno

Pogledajte što je snimila kamera u splitskom portunu; penje se uz stepenice, otkopčava hlače... ‘Blago onom tko te ima‘

Piše Božidar Lončar
7. svibnja 2024. - 20:31

U posjedu smo videosnimke s nadzornih kamera iz zgrade u ulici koja vodi na Pjacu u strogom centru Splita, a koja prikazuje muškarca u srednjim godinama, kratko ošišanog sa sunčanim naočalama na glavi i obučenog u crno-bijelu majicu i jeans trapericama kako se penje uz stepenice, otkopčava hlače i dolazi do zida te tada nestaje sa snimke.

Za vrijeme videosnimke se povremeno osvrće iza sebe, očito gledajući "je li ga tko uhvatio" u onome što radi, a što nije vidljivo na videu. Nakon dvadesetak sekunda, zakopčava hlače i spušta se niz stepenice i još jednom pogledava oko sebe. Nadzorne snimke pokazuju kako se sve dogodilo danas, na blagdan svetog Dujma nešto poslije 12.30 sati.

Uz videosnimke, dobili smo i fotografije za koje autor tvrdi kako su iz haustora u kojem je boravio muškarac, a na kojima se vide tragovi urina na zidu i stepenicama preko puta ulaznih vrata Splićanina, a služe za izlaz iz zgrade:

- Evo, ako ga itko poznaje, zahvalite u moje ime što piša u tuđim portunima i ispred tuđih vrata. Blago onom tko te ima - sarkastično je kazao Splićanin koji je snimku podijelio na svom privatnom Facebook profilu.

image
Screenshot/Čitatelj

Muškarac nam je dodao kako nije ništa prijavio policiji ni komunalnom redarstvu. Međutim, njegov prijatelj je u Facebook grupi s više od 10.000 članova podijelio fotografije ne bi li ih vidio čitav grad, a i šire.

- U samom centru grada, kraj Pjace, imate krasan portun koji Vam može poslužiti kao WC kad Vas “stisne”! Neki će reći “bolje u portun nego po ulici” zar ne?! - napisao je muškarac te izazvao zgražanje ali i sarkastične komentare na događaj:

- Srića pa je mali samo piškija - komentirala je Splićanka.

- Javni WC u blizini, ništa - pitala se druga sugrađanka na što se nadovezao muškarac napisavši kako je ovaj toalet "mukte", odnosno, besplatan.

- Zatvaranje portuna? Imali smo na Lučcu sličan problem, ne pitajte što smo sve doživljavali jer je iznajmljen poslovni prostor koji je radio noću. Narkomana i svega blaga. A onda smo zaključali i ugradili parlafone - napisala je druga Splićanka na što je autor objave odgovorio kako je u toj ulici ista situacija zbog čega se zgrada zatvara noću.

"Google" trenutno broji četiri javna wc-a u centru Splita. Evo i videosnimke...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 11:25