StoryEditorOCM
Splitbez ikakve najave

Nisu ni počeli radovi, a već drama na splitskom gradilištu. Stanare jutros dočekali zaštitari: ‘Ma šta je ovo?!‘

Piše Ana Pivčević
13. studenog 2023. - 13:43

Neugodno su se jutros iznenadili stanari Ulice Borisa Papandopula na Trsteniku koji koriste garažu Underground. Na otvorenom platou garaže uz parcelu gdje će se graditi javna garaža i planiran je trgovački centar "Kaufland" dočekali su ih zaštitari, koji priječe parkiranje vozila na tom dijelu, a dopuštaju samo građanima čiji su limeni ljubimci tu parkirani da iziđu. Riječ je o pripremnim radnjama za izgradnju javne višeetažne garaže s pristupnom prometnicom.

– Nije bilo nikakve obavijesti. Jutros sam išao do svog automobila i iznenadio sam se kada sam vidio ogradu i zaštitara. Zaštitar mi je rekao da mogu izaći sa svojim automobilom, ali da više tu ne mogu parkirati. Pa kakav je to način? Slobodnog mjesta ionako nema, a sada će ga biti još teže pronaći. Bilo bi normalno da su nas upozorili na to, a ne ovako preko noći odluče zabraniti parkiranje – rekao nam je ogorčeni stanar Papandopulove ulice. 

image
Tom Dubravec/Cropix

Što se točno događa, pitali smo Damira Barbira, predsjednika kotara Trstenik, koji nam je samo kratko rekao da počinje izgradnja javne garaže i pristupne ceste te da su u pregovorima za osiguravanje dijela zamjenskih mjesta. 

image
Tom Dubravec/Cropix

Podsjetimo, na parceli uz bivšu zgradu "Uzora" planirana je gradnja trgovačkog centra "Kaufland". Trgovački lanac "Kaufland" u postupku je ishođenja građevinske dozvole za prodajni centar na Trsteniku. 

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2024 19:06