StoryEditorOCM
Šibenikbatižele

Hoće li Argentinci živjeti u luksuznim stanovima na najatraktivnijoj šibenskoj lokaciji? Dovodi ih saborski zastupnik

Piše Ivo Mikuličin
23. siječnja 2024. - 12:23
Na prostoru bivše tvornice TEF trebalo bi se graditi luksuzni stambeno poslovni kompleksNikša Stipaničev/Cropix

Šibenska je politička oporba zaista neumorna u kritiziranju najavljenih megaprojekata Burićeve gradske “vlade”. U tom smislu je itekako zanimljiv, pa dijelom i argumentiran najnoviji istup šibenske ljevice, koja se glasno pita “Tko će stanovati u planiranim stambenim objektima, kad u Šibeniku pada natalitet”!?

Pitanje nas je podsjetilo na stari “štos” narodnog poslanika Kraljevine Jugoslavije, koji je na pitanje seljana “Što će nam škola, kad nemamo dice!?” odgovorio duhovito “Napravit ćemo i dicu!”.

Zanimljiv, ali neizravan odgovor na ljevičarsko pitanje dobili smo, vjerovali ili ne, iz Argentine! Velika politička, pa i gospodarska kriza sugerira nemalom broju Hrvata u toj zemlji povratak u domovinu svojih predaka.

image

Davor Ivo Stier

Goran Mehkek/Cropix

U tome ih, kako kažu neslužbene informacije, itekako podržava saborski zastupnik Davor Ivo Stier, koji je, također, povratnik iz Argentine. U Rosariju, jednom od najvećih argentinskih gradova živjela je Šibenka Gordana Čučuk, ali se prije dvije godine odlučila za Šibenik kao stalnu adresu.

U tom smislu već je osigurala sve potrebne hrvatske dokumente, te zajedno sa sestrom Anom, koja još čeka “papire”, uredila obiteljske kuće na Jadriji i u Težačkoj ulici.

27. travanj 2024 16:10